Nødde-daddelkage

oktober 31, 2013 0 Af Sunderehverdag

Denne kage er super nem at lave, og rigtig lækker at sætte tænderne i. Det er ikke den mest syndige kage, selvom den indeholder en masse fedtsyrer og sukker. Fedtsyrerne kommer fra nødderne, der indeholder ca. 60% fedt. Nødder indeholder den sundere umættede fedt, som blandt andet har en positiv effekt på beskyttelsen af hjertekarsygdomme. Dadlerne derimod, indeholder kun meget lidt fedt, men en hel del sukker. Sukkeret kommer fra daddel-frugten, og der er ikke tilsat ekstra sukker til de tørrede dadler – og det kan vi jo godt lide ;-). Det sukker der bidrages med til til kagen, vil dermed være frugtsukker. Dadlerne indeholder også en god mængde kostfibre.

Kagen er lækker svampet, og behøver egentlig ikke noget tilbehør. Men vil du virkelig kredse om kagen, så sætter en god klat vanilje-skyr prikken over i’et. Skyr indeholder meget lidt fedt og en masse protein, og er dermed et langt sundere valg, end for eksempel flødeskum eller creme fraise.

Da størstedelen af kagen består af nødder, dadler og æg, mætter den rigtig godt. Så hvis du ikke får bugt på hele kagen på én gang, kan jeg anbefale at fryse resten. Kagen smager nemlig stadig super godt, selvom den har været en tur i fryseren. Når du tager kagen op, så lader du den stå og tø i ca. 7-10 minutter, og så er den ellers klar til at spise.

Det du skal bruge:

 • 300 g dadler(udstenede)
 • 100 g mandler
 • 100 g hasselnødder
 • 5-6 spsk. rapsolie
 • Fintrevet skal og friskpresset saft af 1 økologisk appelsin
 • 1 tsk. vaniljepulver eller korn fra ½ stang vanilje
 • 2 tsk. stødt kanel
 • En knivspids salt
 • 6 mellemstore økologiske æg

Tilbehør:

 • Skyr
 • Vaniljepulver (eller kornene fra en vaniljestang)

Det du skal gøre:

 1. Nødderne males groft i en blender (ideelt hvis du har en foodprocessor ? men det er jeg desværre ikke den heldige indehaver af).
 2. Herefter tilføjes dadlerne, olien, appelsinskallen og ?saften, vanilje, kanel og salt.
 3. Ingredienserne blendes i et par minutter til det har en forholdsvis ensartet masse.
 4. Æggene tilsættes herefter ét efter ét.
 5. Når dejen er blandet godt, kommes den i en smurt tærteform og bages herefter i ca. 45 minutter ved 160 grader (varmluft).
 6. Bland imens skyr og vanilje sammen, og stil på køl til kagen er færdig.
 7. Lad kagen køle af, og server med vanilje-skyr. 

Kagen hæver ikke meget, så hvis du ønsker en mere luftig kage, kan du tilføje bagepulver til dejen. Jeg har ikke selv forsøgt mig med bagepulveret, men jeg vil skyde på, at det er omkring en te-ske der skal til, for at give kagen en lækker luftig konsistens.

foto 2-4foto-3