Avocadomads salat

december 23, 2013 0 Af Sunderehverdag

IMG_3265

Denne salat er en tvistet udgave af avocadomaden (som jeg selv er stor tilhænger af). Avocado, rejer og rugbrød passer virkelig godt sammen og med lidt ærter på toppen er der ikke et øje tørt. Du får en salat der mætter godt takket være fibrene fra både rugbrødet, avocadoen og ærterne. Derudover er salaten også rig på vitaminer, gode fedtstoffer og mineraler. Rejer er magre skaldyr med et fedtindhold på ca. 1% og et protein indhold på ca. 16 g pr. 100 g. Det gør rejerne ideelle i det sunde køkken. Størstedelen af rejen indeholder vand.

Du vil altså få sammensat en salat, der indeholder gode fedtsyrer, en god portion protein samt mange fibre som tilsammen er med til at holde dig mæt i lang tid og stabilisere dit blodsukker. Det gør også at du slipper for, at ty til slikskålen eller marsbaren kort efter frokost.

Det du skal bruge:

Skyl rejerne godt igennem. Hæld samtidig kogt vand over ærterne, så de kan tø op. Imens skæres avocadoen i tern, og croutonerne steges – du kan følge linket ovenfor og se hvordan rugbrøds croutonerne laves.

Alt vendes sammen, og serveres, bum så er der serveret.

IMG_3266