Dadel sirup

december 6, 2013 4 Af Sunderehverdag

Mange kender tørrede dadler, som denne utrolig sukkersøde snack der stammer fra Mellemøsten. Dadler fungerer godt til desserter og som tilbehør til salater eller lignende. Dadel frugten indeholder mange forskellige sukkerarter, og deraf kommer den meget søde smag.

Udover sukker, indeholder dadlen også en masse vigtige mineraler heriblandt fosfor, jern og magnesium. Fosfor er et vigtigt mineral for kroppen, da det indgår i mange af kroppens forskellige systemer, blandt andet er en del af vores DNA, opbygget af fosfatbindinger. Kroppen bruger magnesium til, at få stofskiftet til at fungerer optimalt. Forstyrrelser i magnesiumindholdet i kroppen, kan optræde ved sygdomme i mave-tarm-kanalen og nyrerne. Mineralet jern har også en vigtig funktion for vores kroppe. Jern er nemlig ansvarlig transporten af ilt rundt i kroppen foregår optimalt.

I denne opskrift blendes dadler med vand, for at give en sødende sirup. Siruppen kan bruges til sødemiddel i både desserter og madretter. Det kan også bruges i kaffe, smoothies mm. Den er nem at blande sammen, og kan holde sig i køleskabet i et par uger, i en skoldet glasbeholder.

Det du skal bruge (en lille portion):

  • 1 dl udstenede dadler (økologiske)
  • 1  ½  dl vand

Fremgangsmåde:

Hæld dadler og vand op i en blender, og blend igennem til massen er så fin som muligt. Der vil forekomme små dadel-“krummer” afhængig af hvor meget du blender den. Det kan stort set ikke undgås, men det gør heller ikke noget.

Dette er den mængde dadel sirup, der kommer ud af ovenstående mål

Dette er den mængde dadel sirup, der kommer ud af ovenstående mål. Det er ikke særlig meget, så du kan med fordel fordoble eller tredoble portionen.