Hummus

december 9, 2013 0 Af Sunderehverdag

Hummus er en klassisk ret kendt fra det mellemøstriske køkken. Hummus er blandt andet ideel som dyppelse til grøntsagsstænger eller som fyld i pitabrød. Kikærter er hovedingrediensen i hummus, og de medvirker til, at den færdige hummus har et højt indhold af både protein og kostfibre, da kikærter er fulde af begge elementer. Samtidig indeholder kikærter også en lang række vitaminer, heriblandt vitamin A, E, B og folat.

Kikærter er gullige og har en knudret overflade. De har en nøddeagtig smag og en fast konsistens. Kikærter kan købes på dåse, eller hvis du har tiden til det, kan du vælge at udbløde dem selv, her vil de skulle stå i blød i 10-12 timer og derefter koges i nyt vand.

Det du skal bruge (4 personer):

 • 1 dåse afdryppede kikærter
 • 1 ½ tsk stødt chili
 • 1 ½ tsk stødt ingefær
 • 3 ½ spsk sesamfrø
 • 2 spsk olie
 • 2 spsk citronsaft
 • ¼ fed hvidløg
 • salt/peber
 • vand (ca. 6 spsk)

Fremgangsmåde:

 • Start med at skyl kikærterne godt
 • Sesamfrø ristes på panden et par minutter (de skal ikke blive mørke)
 • Derefter blandet alle ingredienser – men hold igen med vand, det kan variere hvor tør/våd man ønsker sin hummus (tilsæt evt mere olie, citron eller vand, hvis du vil have den mere våd)
 • Smag til med salt og peber
 • Stil den på køl i 30 min

IMG_3092

Personligt kan jeg godt lide, når hummus er lidt stærk, derfor tilsætter jeg stødt chili. Du ville med fordel kunne bruge frisk chili også, og i det hele taget, variere din hummus med dine andre yndlingskrydderier.