Mini pizza på gulerodsbund

december 30, 2013 0 Af Sunderehverdag

IMG_3309

Jeg elsker mad der kan varieres, efter hvad man lige har i køleskabet eller fryseren. Det betyder nemlig, at en klump kødsovs, nogle gulerøder og lidt havregryn, kan resultere i disse helt vildt gode mini pizzaer. Efter at have søgt lidt rundt på nettet, kunne jeg se, at mange putter æg i deres grøntsagspizzabunde, men da jeg ikke havde nogle æg i køleren, og var for doven til at gå ned og købe nogle, blev jeg enig med mig selv om, at man sagtens kunne lave pizzabunden uden æg. Det kunne man også godt. De var dog lidt svære at holde sammen, så jeg vil råde til, at man lader pizzaerne stå og sætte sig i 5 minutter, efter de er bagt færdigt. Efter et par minutter, kan de sagtens løftes over på en tallerken, uden at de massakreres.

Det du skal bruge (4 mini pizzaer):

Pizza-bund:

 • 130 g revet gulerod
 • 1 tsk basilikum
 • salt og peber
 • 2 spsk olie
 • 4 spsk vand (eller efter behov)
 • 6 spsk havregryn

Topping:

 • Tørret oregano
 • Baby spinat
 • Løg
 • Kødsovs

Fremgangsmåde:

 1. Start med at riv gulerødderne. Bland derefter råkosten med de øvrige ingredienser til bunden.
 2. Når massen er blandet godt sammen, formes minipizzabundene på en bageplade beklædt med bagepapir (der bruges 1 dl masse til en pizzabund). På bagepladen formes massen til minipizzaer. Der bliver 4 stk.
 3. Herefter bages bundende midt i ovnen på 180 grader i 20 minutter.
 4. Når bunden er bagt, toppes pizzaerne med den ønskede topping og efterbages i 15 minutter på samme varme.
 5. Herefter stilles pizzaerne til afkøling i ca. 5 min. Dette gøres også for, at bundende sætter sig lidt.

IMG_3307

IMG_3310

Det kan være en god ide, at samle bundende lidt mere, efter de er bagt første gang. Her er de tørret en smule i ovnen, og kan lettere trykkes lidt sammen, så de bliver mere faste. Dog ender de ikke med at have en fast konsistens som den pizzabund vi kender. Men de smager altså virkelig godt, og jeg skal helt sikkert forsøge mig med dem igen en dag, når jeg også har æg i køleskabet så jeg kan se forskellen 😀