Er avocado egentlig sundt?

Næringsberegning skal skal ikke

Jeg har længe overvejet, om der skulle være næringsberegninger på bloggen, og der har også været et par efterspørgsler på det. Dog er jeg kommet frem til, at det ikke er dér jeg vil have mit fokus lige p.t.

At tælle kalorier og næringsberegne, kan være effektivt, i et ønske om vægtregulering. Men grunden til, at jeg så alligevel har besluttet, at der ikke skal være næringsberegning på bloggen, er fordi jeg ikke vil fokusere så meget på de tal, der er på vægten eller kan udregnes af kosten. Derimod vil jeg ligge mit fokus på, hvordan du kan få værktøjer til, at ændre synet på sundhed, til meget mere end blot et tal.

Det er vigtigt, at du i en sund hverdag, får alle de rette næringsstoffer, vitaminer og mineraler, kroppen skal bruge, til at holde dig kørende igennem dagen. Selvom man blot får et specifikt antal kalorier indenbors, er det ikke ens betydende med, at kroppen kan fungerer på dem. Kroppen har brug for en varieret kost, hvor du både får protein, kulhydrat, fedt, A-B-C-vitamin osv.

På bloggen vil opskrifterne altså bygges op omkring, hvordan du kan skabe sunde måltider, der smager af en masse og er lækre og indbydende, og som kan bruges på vejen til en sundere hverdag. Vi har hver og en brug for energigivende stoffer og kalorier, men det er ikke nødvendigvis det samme som sundhed. Sundhed handler nemlig om mere end ernæring, det handler om næring, nydelse, fysisk aktivitet, fysiologi og følelser. Derfor er det også alle disse punkter, jeg vil omfavne på bloggen, og altså ikke kun selve kalorie-delen.

Generelt har vi forskellige behov, og det er vigtigt at vide, at der er forskel på mænd og kvinder, børn og voksne. Selvom du ikke har en udregning for, hvor meget protein, kulhydrat, fedt eller kalorier der er i en ret, så kan du komme rigtig langt på vejen til en sundere hverdag. Meget af logikken ligger i nemlig i, den sunde fornuft og en varieret kost.

nadja_signatur
Skal jeg hjælpe dig med at få ro på tankerne omkring mad? hjælpe dig til at acceptere din krop? at slippe yoyo vægten? at slå op med badevægten? Så læs mere her

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Er avocado egentlig sundt?