Overnight oats

december 5, 2013 8 Af Sunderehverdag

IMG_3103

Overnight oats er en ny sunde morgenmad man bare må prøve, det var i hvert fald det indtryk jeg fik, da jeg første gang stødte på en opskrift af den moderne grød. Du har sikkert også hørt, læst eller set et billede af de populære overnight oats. De er blevet meget hypede indenfor den seneste tid, og de florerer på både instagram, diverse blogs og på de sociale medier. Og der er også en god grund til, at de er blevet så hypede, de er nemlig både nærende og mættende, og så smager de helt fantastisk. Jeg er solgt, og det håber jeg også at du bliver.

Overnight oats er ideelle, hvis du har en travl morgen og dermed har tendens til at springe morgenmaden over. Morgenmaden er vigtig for dig, for at kroppen kan komme ordentlig igang efter nattens søvn. Derudover medvirker morgenmad til, at du igennem dagen har et stabilt blodsukker, sådan at du undgår trangen til de hurtige to go kalorier.

Der har været stor diskussion omkring, om man skal eller ikke skal spise morgenmad. Min konklusion er, hvis du føler dig sulten om morgenen, er det vigtigt at du indtager et nærende og mættende måltid. Men hvis du derimod ikke er sulten om morgenen og springer morgenmåltidet over, er det vigtigt at du har et sundt måltid med dig, til det tidspunkt sulten melder sig – sådan at du undgår de usunde alternativer. Her er en overnight oat også fantastisk, da du kan lave den om aftenen i en transportvenlig skål, og dermed have den med på farten. Haps.

Du kan toppe og fylde din oat med dine yndlings gryn, frugter, frø, nødder og krydderier. Min variant er krydret med kanel, stødt ingefær og vanilje, og den blev rigtig god! Oats giver dig en meget fyldig morgenmad, der giver en langvarig mæthed.

Det du skal bruge:

  • 40 g æble
  • 35 g havregryn
  • 2 dl skyr
  • 1 ½ dl mælk
  • ½ tsk stødt kanel
  • ½ tsk vanilje
  • ½ tsk stødt ingefær
  • 1 knivspids salt
  • 10 g mandler

Fremgangsmåde:
Om aftenen skæres æblet i tern og blandet med de øvrige ingredienser (undtagen mandler). Når grøden er blandet godt sammen, hældes den i et glas eller i en skål og toppes med hakkede mandler. Grøden stilles i køleskabet natten over, og nydes kold morgenen efter.

Nemmere bliver det næsten ikke 🙂