Ærtepuré

januar 8, 2014 0 Af Sunderehverdag

Denne grønne herlighed er baseret på de to fantastiske grøntsager ærter og spinat. Den er perfekt som dip, tilbehør, smørelse i en wrap eller noget helt fjerde.

Ærter indeholder C-vitamin, Folat og mineralet Calcium. Ærter har derudover et relativt højt næringsindhold, som primært består af protein og kulhydrat. Samtidig har ærterne et fantastisk højt indhold af kostfibre.
Spinat indeholder, ligesom ærterne, C-vitamin, Folat og mineralet Calcium. Ydermere har spinat et højt indhold af A-vitamin. C-vitamin har en stor betydning for kroppens immunforsvar, da det har en beskyttende effekt mod virus og bakterier. Folat har, blandt andet, betydning for omsætningen af en række aminosyre i kroppen. Calcium har betydning for en lang række processer i kroppen, heriblandt er mineralet medvirkende til at styrke knoglevævet.

Det er altså en mikstur af en masse sundhedsfremmende stoffer, du får i denne lækre puré.

Det du skal bruge:

  • 2 dl ærter (jeg brugte frosne)
  • 1 dl spinat (jeg brugte ligeledes frossent spinat)
  • 1 spsk oliven olie
  • 3 spsk citron
  • ¼ fed hvidløg
  • salt og peber

Fremgangsmåde:

Blendt ærter, spinat, olie, citron og hvidløg, og smag til med salt og peber. Meget enkelt og lige til at gå til. Jeg brugte en stavblender til at mikse puréen.

Du kan sagtens bruge mere hvidløg hvis du er stor fan. Jeg er ikke selv vild med en for fremtræden smag af hvidløg, og derfor er det ikke så store mængder i denne opskrift 🙂

IMG_3360IMG_3362