Bananpandekager med chia

januar 26, 2014 4 Af Sunderehverdag

Pandekager er fantastiske, og især proteinpandekager, er blevet særligt populære på det seneste. Denne opskrift minder meget om proteinpandekager, dog er der intet proteinpulver tilsat. Derimod er der massere af gode, og naturlige, proteiner fra æggehviden. Så disse pandekager indeholder altså stadig gode proteiner, og er super gode at indtage, efter en omgang træning, eller blot en søndag der skal kredses lidt.

En stor del af pandekagernes fylde kommer fra bananen. Banan er en superfrugt, der bidrager med både protein, frugtsukker, festsyrer og massere af vitaminer og mineraler. Det kan være en fordel at toppe pandekagerne med en god portion frisk frugt og nødder, da fedtet fra nødderne og sukkeret fra frugten, tilsammen vil stabilisere blodsukkeret. Tidligere har jeg postet en opskrift på æbleråkost, denne egner sig virkelig også godt, ovenpå disse pandekager, find opskriften her.

Pandekagerne indeholder, de efterhånden meget omtalte, chiafrø. De sunde frø kan du læse mere om i opskriften Chiagrød (køleskabsgrød).

Det du skal bruge (til en portion – se billedet):

 • 30 g havregryn
 • 10 g chiafrø
 • 1 banan
 • 1 dl vand
 • ½ tsk vaniljesukker
 • ½ tsk bagepulver
 • 2 æggehvider

Fremgangsmåde:

 1. Bananen moses og blandes med alle de resterende ingredienser
 2. Herefter røres alt godt sammen med en elpisker
 3. Steg pandekagerne, store eller små, til de er fine brune på begge sider
 4. Server, gerne med en masse frisk frugt

IMG_3471