Hvor sund er jeg egentlig?

Chiagrød (køleskabsgrød)

De proteinrige chiafrø er blevet virkelig populære på det sidste. De er perfekte i en morgengrød eller i bagværk, og er også meget kendte i Raw køkkenet. De små frø er rige på omega-3-fedtsyrer, proteiner, fibre, antioxidanter, kalk og magnesium. Især deres komplette proteintilskud, har gjort frøene meget populære. De indeholder alle 8 essentielle aminosyrer, og giver et samlet proteintilskud på 21% pr. 100 g. Chiafrø har en geldannende effekt, og er derfor rigtig gode til at fortykke grød og smoothies. Frøene er i sig selv meget hårde at tykke, hvis de ikke er tilberedte eller indgår i bagværk. Det er også derfor, at de er så populære til bagning eller grød, da de her udblødes og giver en lækker konsistens.

I denne overnight oat med chiafrø, giver frøene en tykkere og slimet konsistens (ja det lyder måske ikke vildt lækkert, men det er slet ikke så slemt som det lyder), grundet deres geldannende effekt.

Det du skal bruge:

  • 20 g havregryn
  • 10 g chiafrø
  • 1 ½  dl mælk
  • ½ tsk kanel
  • ½ tsk vanilje
  • 4 spsk skyr
  • 1 pære
  • en lille håndfuld græskarkerner

Fremgangsmåde:

  1. Om aftenen: blandes chiafrø, havregryn, mælk og krydderierne, herefter sættes blandingen i køleskabet natten over.
  2. Om morgenen: starter du med at røre godt rundt i grøden. Herefter blandet skyr i grøden. Pæreren skæres i mindre stykker og blandes med. Top grøden med lidt skåret pære og græskarkerner.

IMG_3325

Skriv en kommentar

  • Lyder lækkert. Kunne være man skulle anskaffe sig de chia frø og prøve denne 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • sunderehverdag

      Jeg kan helt sikkert anbefale dem i hvert fald! Jeg fandt dem i matas. De er lidt dyre (120 kr), men man bruger heller ikke så mange af gangen, så de holder godt 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvor sund er jeg egentlig?