Sundere pølsehorn

januar 2, 2014 42 Af Sunderehverdag

IMG_3341Når det gælder fast food, så er pølsehorn er en af mine helt store syndere. Jeg er virkelig stor fan af de små hapsere. Men i stedet for at fylde mig selv med forarbejdede pølsehorn, laver jeg gerne nogle selv, og de her er mindst ligeså gode, som dem du kan købe i den nærmeste 7-eleven.

Pølsehornene er lavet i en grov version, for at få gode fibre indenbors. Samtidig er de lavet med kyllingepølser, der giver et langt lavere fedtindhold, end den traditionelle grillpølse. Dertil indeholder kyllingepølser også ca. 6 gram mere protein pr. 100 gram, end en almindelig grillpølse. Mange af de pølsehorn, du finder på tankstationer eller lignende, består mere af brød, end kød. Det betyder, at du ofte får en stor mængde raffinerede kulhydrater, da de ofte også består af hvidt brød. I denne opskrift er forholdende mere 50/50 og det betyder, at du får mere protein for pengene. Udover de ernæringsmæssige fordele der er i, at lave sin egen Fast Food, så er der også smagsmæssige fordele. Jeg toppede pølsehornene med kerner og havregryn, for at gøre dem lidt lækrere. Du kan vælge at putte ketchup i eller lade hver, eller måske endda prøve med sennep? Mulighederne er uendelige.

Det du skal bruge:

  • 340 g grahamsmel
  • 80 g havregryn (jeg bruger finvalsede)
  • 150 g hvedemel
  • 50 g gær
  • 2 dl vand
  • 2 dl mælk
  • 1 dl olie
  • 1 æg
  • 1 tsk salt
  • 30 små kyllingepølser
  • 1 æg til pensling

Evt. ketchup og kerner

Fremgangsmåde:

  1. Start med at opløse gæren i vandet. Når alt gær er opløst tilsættes mælk, olie og æg og der røres godt rundt
  2. Tilsæt da grahamsmel, salt og havregryn og bland godt
  3. Hvedemel tilsættes herefter lidt efter lidt (hold lidt tilbage til æltningen)
  4. Vendt dejen ud på bordet og ælt den igennem (dejen skal ikke være for tør), herefter skal den hæve i 30 minutter.
  5. Del dejen i 30 små stykker, og tryk stykkerne flade med hænderne (brug evt lidt hvedemel så de ikke klistre til bordet)
  6. Lig en pølse på hver stykke dej og rul sammen. Hvis du ønsker, kan du ligge en stribe ketchup i, inden de rulles sammen
  7. Lig alle hornene på en bradepande, beklædt med bagepapir, med samlingen nedad
  8. Lad efterhæve imens ovnen bliver varm (skal bages på 190 grader varmluft)
  9. Pensel pølsehornene med æg og kom diverse kerner på toppen
  10. Bages i 20 minutter

IMG_3339