Mini pizza på gulerodsbund

Sundere pølsehorn

Når det gælder fast food, så er pølsehorn er en af mine helt store syndere. Jeg er virkelig stor fan af de små hapsere. Men i stedet for at fylde mig selv med forarbejdede pølsehorn, laver jeg gerne nogle selv, og de her er mindst ligeså gode, som dem du kan købe i den nærmeste 7-eleven.

Pølsehornene er lavet i en grov version, for at få gode fibre indenbors. Samtidig er de lavet med kyllingepølser, der giver et langt lavere fedtindhold, end den traditionelle grillpølse. Dertil indeholder kyllingepølser også ca. 6 gram mere protein pr. 100 gram, end en almindelig grillpølse. Mange af de pølsehorn, du finder på tankstationer eller lignende, består mere af brød, end kød. Det betyder, at du ofte får en stor mængde raffinerede kulhydrater, da de ofte også består af hvidt brød. I denne opskrift er forholdende mere 50/50 og det betyder, at du får mere protein for pengene. Udover de ernæringsmæssige fordele der er i, at lave sin egen Fast Food, så er der også smagsmæssige fordele. Jeg toppede pølsehornene med kerner og havregryn, for at gøre dem lidt lækrere. Du kan vælge at putte ketchup i eller lade hver, eller måske endda prøve med sennep? Mulighederne er uendelige.

Det du skal bruge:

  • 340 g grahamsmel
  • 80 g havregryn (jeg bruger finvalsede)
  • 150 g hvedemel
  • 50 g gær
  • 2 dl vand
  • 2 dl mælk
  • 1 dl olie
  • 1 æg
  • 1 tsk salt
  • 30 små kyllingepølser
  • 1 æg til pensling

Evt. ketchup og kerner

Fremgangsmåde:

  1. Start med at opløse gæren i vandet. Når alt gær er opløst tilsættes mælk, olie og æg og der røres godt rundt
  2. Tilsæt da grahamsmel, salt og havregryn og bland godt
  3. Hvedemel tilsættes herefter lidt efter lidt (hold lidt tilbage til æltningen)
  4. Vendt dejen ud på bordet og ælt den igennem (dejen skal ikke være for tør), herefter skal den hæve i 30 minutter.
  5. Del dejen i 30 små stykker, og tryk stykkerne flade med hænderne (brug evt lidt hvedemel så de ikke klistre til bordet)
  6. Lig en pølse på hver stykke dej og rul sammen. Hvis du ønsker, kan du ligge en stribe ketchup i, inden de rulles sammen
  7. Lig alle hornene på en bradepande, beklædt med bagepapir, med samlingen nedad
  8. Lad efterhæve imens ovnen bliver varm (skal bages på 190 grader varmluft)
  9. Pensel pølsehornene med æg og kom diverse kerner på toppen
  10. Bages i 20 minutter

IMG_3339IMG_3341

   

41 kommentarer

  • Tina Bonde

    Ved du hvad næringsindholdet er? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Benedicte Lillethorup

    Mega lækker og ikke mindst nem opskrift. Mums! Jeg er fan! 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Dorthe

    Skal der ikke en hel del mere mel i?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hej Dorthe,

      Ikke umiddelbart, det meget afhængig af den meltype du har, men det har fungeret fint med de mål for mig, og har heller ikke hørt andet fra andre der har lavet dem 🙂

      God weekend,

      Mange hilsner,
      Nadja

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Charlotte

      Hej,

      Jeg oplevede også, at der skulle mere mel i – tror jeg tilsatte omkring 50-100 g ekstra udover opskriften.

      Hilsen Charlotte

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hej Charlotte,

      Det kan sagtens passe. Jeg oplever tit at skulle komme en anden mængde mel i end den jeg har skrevet hvis jeg ikke bruger nøjagtig samme meltype. Der er for eksempel enorm stor forskel på øko og ikke-øko mel.

      Håber resultatet blev godt trods alt 🙂

      Mange hilsner,
      Nadja

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

    Hej Nadja,

    Måske et halvdumt spørgsmål, men skal dejen æltes inden eller efter den stilles til hævning? 🙂

    Mvh. Cecilie

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stinne

    Skøn opskrift.
    Jeg brugte 100 g smør i stedet for olie og
    240 gram fuldkorns mel istedet for grahamsmel.
    Jeg havde ikke det andet i huset 🙂
    Ved ikke hvor meget hvedemel, da jeg brugte det
    dejen behøvede 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hej Stinne,

      Tak for din kommentar, det altid skønt at høre når i afprøver mine opskrifter 😀 Og det lyder lækkert med fuldkornsmelet i!

      Mange hilsner,
      Nadja

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malene

    Mmh, en super lækker og nem opskrift

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malene

    super lækker og nem opskrift! 🙂
    jeg tilføjede også et par ingredienser mere. Hørfrø, squash, gulerødder.
    De smager så godt.
    Så tak for en lækker opskrift 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hej Malene,

      Det lyder så lækkert med lidt grøntsager i, det tror jeg at jeg må prøve en dag 🙂 Og det var i hvert fald så lidt, er glad for den kunne bruges.

      Rigtig god weekend,

      Mange hilsner,
      Nadja

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ann Mari Schneider

    Hej
    Jeg synes, at dejen var meget flydende. Så jeg gav den mere mel og grahamsmel – faktisk en hel del mere. Er det mig, der gør noget forkert ? Synes, at der er for meget væde i forhold til mel og gryn.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Sofie

      Havde præcis samme problem. Tror jeg brugte næsten 100 g ekstra mel, ellers kunne dejen slet ikke tage form.

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hej Ann Mari og Sofie,

      Det er ikke nødvendigvis fordi i gør noget forkert, men fordi vi bruger forskellige former for mel. Sugeevnen kan varierer fra mærke til mærke, samt hvis man bruger økologisk mel har det også en anden sugeevne. Derfor anbefaler jeg altid at man mærker efter og tilsætter ekstra mel efter behov :blush:

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • anne

    Kan man bruge rugmel istedet for grahamsmel?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hej Anne,

      Det kan du godt, du skal blot være opmærksom på, at rugmel har en meget dårlig bageevne. Derfor vil du ikke få samme struktur og hævning af hornene. Hvis du vælger at bruge rugmel, vil jeg derfor råde dig til at skære mængden af rugmel lidt ned, og så spæde til med lidt ekstra hvedemel 🙂

      God fornøjelse med opskriften!

      Mange hilsner,
      Nadja

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Melina

    Hej Nadja 🙂
    Hvilken olie har du brugt? 🙂
    Har erfaringer med at visse olier giver en dårlig smag til hjemmebag

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hej Melina,

      Jeg bruger altid økologisk olivenolie når jeg bager, og det synes jeg ikke man rigtig kan smage i bagværket 🙂

      God fornøjelse med opskriften!

      Mange hilsner,
      Nadja

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina

    Hej ☺️
    Skal man virkelig bruge 1dl olie?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine

    Hvor mange grader skal de have og hvor meget skal de hæve inden man smider dem i ovnen.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Nadja Vienberg Hansen

      Hej Katrine,

      De skal bages på 190 grader varmluft, og jeg lader dem efterhæve indtil ovnen er varm 🙂

      God fornøjelse med opskriften,

      Mange hilsner,
      Nadja

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sandie

    Hvilke kyllingepølser plejer du at bruge? Og hvor små er de? Kom cocktailpølser?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Det er forskelligt hvilke jeg bruger. Cocktailpølser er nok lige små nok. Du kan for eksempel sagtens bruge almindelig hotdog-pølser og dele dem i tre, det plejer at være en god størrelse 🙂

      Mange hilsner,
      Nadja

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Yasmin

    Hvor mange horn giver opskriften?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line

    Skal vand og mælk være lillefingervarmt eller må det være koldt?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

    Hvor mange pølsehorn kommer der ca ud af opskriften? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine

    Hej 🙂 super god og nem opskrift! Hvilken olie brugte du? Og så havde jeg virkelig problemer med at dejen var MEGET “våd” og jeg skulle simpelthen bruge SÅ meget (fuldkorns) hvedemel, før den kunne æltes!
    De er i ovnen nu, glæder mig 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hej Katrine,

      Jeg baruger almindelig olivenolie. Det lyder ikke mærkeligt at du har skulle bruge mere mel. Det er meget forskelligt i forhold til hvilken meltype man bruger. Håber resultatet blev godt 🙂

      Mange hilsner,
      Nadja

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine

    Hvor mange kalorier er der ca. i hver stykke?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line

    Hej Nadja!
    Kan dine lækre pølsehorn fryses? 🙂
    Hilsen Line

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria

    Hej 🙂
    Hvor mange kalorier er der cirka i ?☺️

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lise Sahl Jensen

    Vil jeg kunne bruge denne opskrift til pizzasnegle. Har lavet pølsehornene. de var lækre!!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mini pizza på gulerodsbund