Protein shake

Banan/chokolade milkshake

Milkshake er en virkelig lækker og forfriskende drik, men desværre er den ofte proppet med fedt og sukker. Derfor tænkte jeg at det måtte være muligt, at lave en ligeså lækker og ernæringsforbedret version. And it was!

Du skal blande tre ingredienser, og herefter har du en kold, cremet og smagfuld shake, som er langt sundere end de sukkerholdige milkshakes vi ellers kender så godt. Denne milkshake indeholder sunde fedtstoffer samt gode vitaminer fra bananen. Banan indeholder især A-vitamin og B6-vitamin. A-vitamin stimulerer immunforsvaret og er en vigtig faktor for synet. B6-vitamin er en fællesbetegnelse for en række stoffer, der omdannes til hjælpeenzymer i kroppen. Hjælpeenzymerne er vigtige for omsætningen af fedt, kernesyrer (DNA) og proteinets enkeltdele (aminosyrer). Bananer indeholder derudover gode kulhydrater, lidt protein og en god del sunde fedtsyrer. Så ikke nok med at den her milkshake er fantastisk lækker, så er den også super gavnlig for din sundhed.

Det du skal bruge (1 shake):

 • 1 frosen banan
 • 1 dl sojamælk med vanilje
 • 3 tsk ren kakaopulver

Fremgangsmåde:

Start med at blend bananen og tilføj derefter mælken. Til sidst røres kakaoen i, og det hele blendes godt igennem i et par minutter. And that’s it. Super simpelt og super lækkert 🙂

1962880_10202412901700640_379091127_n

Jeg fik idag revet min første visdomstand ud, og fik derfor af vide, at jeg skulle spise koldt og flydende mad resten af dagen. Skyr, is og yoghurt er lækkert, men der måtte ske noget mere. Derfor lavede jeg denne milkshake, som altså smager helt fantastisk – og så er den super nem at mikse sammen. Jeg valgte at bruge sojamælk med vaniljesmag, men man kan også sagtens benytte en almindelig mælk i stedet.

8 kommentarer

 • Regitze

  Hej

  Ville bare lige høre, hvornår drikker du sådan en lækker sag? Som mellemmåltid eller til frokosten … osv 🙂

  Mvh Regitze

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Regitze,

   Lige pt. spiser jeg den fordi jeg har fået trukket en visdomstand ud, og derfor er rådet at spise koldt og flydende. Og så er den jo fantastisk til formålet 😉
   Men generelt ville jeg spise den som mellemmåltid eller til dessert 🙂

   Mange hilsner
   Nadja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mmm, den ser lækker ud! Det er faktisk helt utroligt så godt, de smager, selvom de er så sunde! Jeg har selv en opskrift, der minder ret meget om din inde på min blog – de smager altså virkelig godt 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Lulu,

   Mmmh ja, jeg er også ved at blive afhængig. Men man kan jo også variere den lige efter lyst og smag 😀

   Mange sunde hilsner
   Nadja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ann-Louise

  Skal det være en frossen banen? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Freja Aa

  Hvor meget bliver der

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Protein shake