Mandelmælk

februar 12, 2014 1 Af Sunderehverdag

Mandelmælk er super lækkert og næringsrigt, og det kan bruges til så mange forskellige ting i køkkenet. Ja mandelmælken kan bruges som erstatning, faktisk alle de steder hvor du normalt bruger almindelig mælk.

Mandler indeholder en masse gode fedtsyrer og en masse protein, så deraf bliver denne mælk også rigtig lækker og næringsrig. Mandelmælken har dog ikke en ligeså fremtræden smag, som den almindelige mælk vi kender, men den er skøn alligevel.

Det du skal bruge:

  • 50 g mandler
  • 6-7 dl vand

Fremgangsmåde:

Hvis du har en slow juicer, så køres mandlerne og vandet blot i den. Hvis du derimod ikke har en slow juicer, så er der også råd for det. Her skal du blot køre mandlerne og vandet i en blender, hvorefter du sier mælken igennem et rent viskestykke, – jeg vil tro, at det også fungerer super fint, hvis du sier mælken i for eksempel et kaffefilter. Dette gøres for at sortere de små mandeldele fra.

Mælken skal omrystes inden brug, da fedtstofferne fra mandlerne og vandet skiller sig når den har stået i noget tid.

Bonusinfo! Jeg vil ikke råde dig til at køre mandlerne og vandet i en minihakker, da det kan resultere i mandelmælk der sprøjter ud over det hele. Og ja, jeg taler af erfaring 😉

Det jeg især finder lækkert ved denne mælk er, at den udelukkende består af mandler og vand. Der er ingen sjove, fornurlige, komplekse eller forvirrende tilsætninsstoffer i mælken. Det betyder derfor også, at den ikke vil kunne holde sig evigt i køleskabet, men mælken holder sig frisk et par dage på køl.