Fastelavnsboller (en sundere version)

Protein shake

Fitness er blevet til noget af det hotteste for tiden, og blandt fitnessudøvere går der hurtigt sport i, at finde de optimale workout shakes og barer, som har det højeste indhold af proteiner. Desværre indeholder de mange protein shakes og barer du finder i fitness centrene en masse sukker og tilsætninsstoffer – som jeg personligt gerne vil undgå for meget af. Disse sukkerarter og tisætningsstoffer er ikke noget kroppen har godt af for meget af, da stofferne vil tage pladsen for andre vigtige vitaminer og mineraler som kroppen ellers har brug for. Det er også populært, at shake sine workout meals fra proteinpulver man kan købe på nettet eller i træningscentrerne. Her synes jeg, at man skal være kritik overfor de produkter der er på markedet, og især være opmærksom på stoffet Kreatin. Dette stof har en tendens til at ophobe væske i kroppen, der vil have indflydelse på din væskebalance i kroppen. Stoffet vil medføre at musklerne vil synes større langt hurtigere, end du ville kunne træne dem så store, og det er derfor at midlet godt kan være tiltalende for mange der træner for at få store synlige muskler.

Det står ikke til diskussion, at kroppen har brug for energi efter en hård omgang træning. Og derfor vil jeg her komme med et bud, på en fantastisk lækker og sund protein shake, som er fuld af sunde fedtstoffer og ikke mindst proteiner, helt uden tilsætningsstoffer. Inspirationen til shaken, fandt jeg på Instagram hos @vestfall og hendes koldskålsshake. Shaken kan varieres på hundredevis forskellige måder og dermed kan du lave en shake præcis efter din smag. Denne variant er med appelsin, og den var et hit! Basisdelen består af skyr, mandelmælk og sojamælk (vanilje/kakao/neutral). Dertil kan du tilføre lige de smage du ønsker. Synes du at koldskålsshaken lød lækker, kan du finde @vestfall’s shake lige her.

I denne variant har jeg valgt at eksperimentere med appelsin, og det smagte forrygende!

Det du skal bruge:

  • 1 dl skyr
  • 1 dl mandelmælk
  • 1 dl økologisk sojamælk med vanilje
  • ½ dl appelsinsaft
  • 1 spsk hørfrøolie

Fremgangsmåde:

  1. Alt undtagen hørfrøolien shakes godt sammen i en shaker
  2. Olien røres til sidst i
  3. Nydes efter en god omgang træning, eller som et lækkert og næringsrigt mellemmåltid

1901211_10202340613653484_2056127932_n

Der er omkring 13 gram protein i denne shake. Den er virkelig god og er perfekt efter en god omgang træning. Det skønne ved denne shake er, at du kan variere den efter din smag og du sparer en masse penge (og tilsætningsstoffer) ved at lave din egen proteindrik.

Jeg vil afslutningsvis gerne lige pointere, at jeg synes det er helt fint, hvis man køber shakes og barer, men jeg synes generelt at man skal forholde sig kritisk overfor hvad man putter i munden (det gælder alt mad/drikke), og producenterne er efterhånden så dygtige til at promovere deres produkter, at man hurtigt bliver fristet og helt glemmer at tjekke ingredienslisten bagpå.

Hvis du derimod foretrækker at tygge lidt proteiner i dig efter træning, så er der også råd for det. Her ville en rawbite være et godt alternativ til de sukkerholdige proteinbarer. Du kan finde mit bud på lækre og smagfulde rawbites lige her.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fastelavnsboller (en sundere version)