Træning og gulerødder

Kold skyrgrød

Den her grød har gjort min morgenmad værd at stå tidligt op for, i efterhånden rigtig lang tid, af den simple årsag, at jeg slet ikke kan få nok. Jeg kan godt lide at bruge tid om morgenen på min mad, og det bærer denne skyrgrød også lidt præg af. Men til jer der har travlt om morgenen, i skal selvfølgelig ikke snydes, så fungerer grøden også godt som overnight-oat, og kan derfor  bikses sammen om aftenen og nydes om morgenen hjemme eller på farten.

Jeg har ikke afvejet ingredienserne, da det er lidt en smæk-sammen-og-bland-grød. Men jeg vil forsøge at skrive hvor meget du ca. skal bruge til en portion.

Det du skal bruge:

 • 2-3 store spsk skyr
 • 2 spsk MK olie (kan undlades)
 • ½ tsk kanel
 • ½ vanilje
 • ½ stødt ingefær
 • 1 dl havregryn
 • 3-4 dadler
 • 15-20 mandler
 • Mælk efter behov

Tilbehør:

 • 1 æble
 • evt. andet frugt – jeg spiser altid en banan til også

MK olie kan som nævnt undlades, men jeg spiser det da jeg har fået det anbefalet af min kostvejleder Gitte (altid-slank.dk). Du kan læse mere om hvad Gitte mener om olien her. Du kan også vælge andre olier som for eksempel hørfrøolie, hvilket jeg har lavet en anmeldelse af, og den kan du finde under mit indlæg anmeldelse af hørfrøolie.

Fremgangsmåde:

 1. Start med vend MK olie sammen med skyren. Hvis du laver grøden og lader den stå natten over, skal olien først vendes i om morgenen.
 2. Herefter blandes krydderierne, vanilje, kanel og ingefær, sammen med skyren. Dette gøres seperat, for at få den bedste fordeling af smagene.
 3. Mandler og dadler hakkes fint og blandes i skyren sammen med havregryn. Nu vil du højest sandsynligt opleve at grøden har en meget tør konsistens. Derfor blander du mælk i grøden indtil du synes at grøden har den ønskede konsustens. Så frem du laver grøden som overnight-oat, så skal den have et godt skud mælk, og eventuelt også lidt ekstra mælk dagen efter.
 4. Æblet skæres i tern og blandes i grøden, eller i skiver og nydes på sidelinjen.

IMG_4837 IMG_4838

nadja_signatur
Skal jeg hjælpe dig med at få ro på tankerne omkring mad? hjælpe dig til at acceptere din krop? at slippe yoyo vægten? at slå op med badevægten? Så læs mere her

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Træning og gulerødder