Anmeldelse af Roo'bar

Træning og gulerødder

10173462_10202643381502491_1903669130_n

Træning ligestilles ofte med motion og tabte kalorier, men for mig er det dog helt forkert. Det er meget forskelligt hvordan vi bruger vores træning, og i det her indlæg vil jeg forsøge at belyse hvad jeg forstår ved træning, og hvad der motiverer mig til at træne.

Jeg begyndte at træne i fitnesscenter for seks år siden, og i starten var det for at tabe de overflødige kilo og forbrænde en masse kalorier. Det har dog ændret sig meget siden da. I starten kæmpede jeg mig afsted, og var langt fra bedstevenner med hverken mine løbesko eller styrketræningen. Det var meget simpelt, hvis jeg kæmpede i fitnesscenteret resulterede det i sved på panden og forbrændte kalorier, hvilket var min belønning, eller mere populært sagt, min gulerod, og det var motivationen for min træning.

Dog har min gulerod ændret form siden da. Nemlig fra at være et minus på kalorieskalaen, til at være mere energi i hverdagen. Min motivation for at tage til træning idag, er altså markant anderledes, end da jeg startede for seks år siden.

Faktum er, at der er rigtig mange der har brug for en gulerod, for at gennemføre en omgang spinning eller for af vinde kampen med løbeskoene. Og denne gulerod vil ofte i starten, sidestilles med tabte kalorier. Men vores gulerod er vores motivation, og vores motivation ændre sig konstant. Idag er min motivation som sagt betydelig anderledes end da jeg startede med at træne, og det er hvad mange oplever efter at de har trænet i noget tid.

Når vores motivation ændre form, er det grundet en blanding af, at vi vænner os til omgivelserne, vi føler os pludselig en del af teamet når vi møder op i træningstøjet, og vi føler os, vigtigst af alt, ikke fremmede og utrygge længere. Vi bliver også mere velkendte med vores krop, og alene det gør, at vi bliver gladere for den og accepterer dens lækre kurver og former. Vi lærer også vores styrker og svagheder at kende, og vi udfordre vores krop og opdager hvor langt vores grænser kan rykkes, og hvad vi i virkeligheden er i stand til.

Det der ofte sker er, at vores ydre motivation – som tabte kalorier, strammere lår og mindre mave, bliver mindre. Samtidig bliver vores indre motivation der omfatter mere energi og glæde i hverdagen bliver større. Denne balance betyder at vi ikke skal pushe os selv ned i fitnesscenteret eller ud på løbeturen, men træning bliver derimod pludselig en naturlig del af hverdagen og livsstilen.

Så den dag vi hopper afsted til træningscentreret fordi det er sjovt i sig selv, er vi nået til et punkt hvor ikke længere kæmper os afsted. Vi har kontrollen på plads, og vi har ikke længere det samme mål eller den samme gulerod der tvinger os afsted. Det er også her at vores træning bliver individuel, vi gør det for os selv, og det er derfor også op til os selv at skabe  vores motivation. Ofte ligger motivationen i lyst, men alle kan have dårlige dage, og det er her vi skal huske på hvorfor vi startede og hvor langt vi er nået. Det er individuelt hvornår vi når til det punkt, det der var vendepunktet for mig, tror jeg var, da jeg virkelig opdagede hvor meget energi og glæde motionen gav mig. Jeg fik øjnene op for, at en løbetur var mere end bare en løbetur, den kunne hjælpe mig til at klare hovedet når det ellers var ved at springes med alt muligt andet. Samtidig blev jeg også fascineret af at prøve mine grænser af, og se hvad jeg i virkeligheden var i stand til.

Jeg synes det kunne være rigtig spændende at høre, hvad jeres gulerod har været/er – og om den har ændret sig. Derfor vil jeg ligge op til at i kan dele hvad der motiverer jer i kommentarfeltet. Det behøver ikke at omhandle træning, men det kan også sagtens være i forbindelse med at holde den sunde linje i hverdagen. Skyd løs, og lad os motivere og inspirere hinanden 🙂

nadja_signatur
Skal jeg hjælpe dig med at få ro på tankerne omkring mad? hjælpe dig til at acceptere din krop? at slippe yoyo vægten? at slå op med badevægten? Så læs mere her
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Anmeldelse af Roo'bar