GIVE AWAY

Hjemmelavede flødeboller

10403455_10202962023268336_922638400561475270_n

Jeg har længe godt ville give mig i kast med hjemmelavede flødeboller, men da jeg er lidt af en perfektionist vidste jeg også godt, at det ville blive lidt af en udfordring. Hvis jeg havde lavet dem alene, ville jeg formegentlig ende med en halvfærdig portion guf, nogle brændte bunde og en chokolade som sikkert var skilt. Så da min søde veninde Caroline, som administrerer bloggen Carolinethorsfelt.dk, spurgte om vi ikke skulle kaste os ud i den svære kunst sammen, skulle jeg ikke tænke mig om to gange før jeg sagde JA!

10308368_10202962022588319_3775964845390545997_n

Ens første omgang flødeboller kan bare ikke blive perfekte, og det er nok bare noget vi alle må indse. Men, når det så er sagt, så var vi begge positivt overraskede over vores resultat (uden at være for selvfede) 😉 Et punkt jeg dog gerne vil pointere vigtigheden i, er at temperere chokoladen korrekt. Det kunne vi ikke, da ingen af os havde et køkken-termometer, og det resulterede i, at vores flødebollers chokoladeovertræk smeltede rigtig hurtigt, så snart de var ude af køleskabet.

Det du skal bruge (ca. 30 stk):

  • 450 gram sukkerfri marcipan
  • 300 gram sukker
  • 1 dl vand
  • 150 gram pasteuriserede æggehvider
  • 250 gram god 70% chokolade
  • evt. 250 gram hindbær
  • kokosmel
  • frysetørrede hindbær

Fremgangsmåde:

  1. Start med at rulle marcipanen ud med en kagerulle. Marcipanen kan virke en smule klistret, men det kan afhjælpes ved at drysse lidt mel eller flormelis på bordet. Marcipanen rulles ud til en tykkelse på ca. 0,5 cm. Herefter trykker du 30 små bunde ud. Vi brugte et shot-glas, og det passede rigtig fint i størrelsen. Bundene bages i en forvarmet ovn på 180 grader i 5-8 minutter. Hold øje med dem, de må ikke blive for mørke.
  2. Smelt nu sukker og vand sammen i en gryde. Massen skal koge i ca. 2 minutter.
  3. Æggehviderne piskes let, hvorefter sukkermassen tilsættes langsomt under piskning. Når alt sukkeret er tilsat, skal guffen piskes stiv – det tager ca. 15 minutter (her er det en god ide at være to, da man så kan skiftes til at få krampe i armen 😀 )
  4. Vi valgte at lave henholdsvis en almindelig guf, og en hindbær guf. Til hindbærguffen hældte vi kogende vand over de friske hindbær og lod dem stå lidt. Herefter hældte vi vandet fra og moste hindbærrene fint. Halvdelen af guffen blandes forsigtigt med hindbærrene – det kan være nødvendigt at piske denne en gang mere, da noget af den faste konsistens kan mistes.
  5. Temperer chokoladen (eller gør som os, varm den i et vandbad)
  6. Fordel nu guffen på de 30 bunde, enten ved brug af en sprøjtepose. Overtræk herefter flødebollerne med chokolade og pynt dem efter lyst.
  7. Vi satte herefter flødebollerne på køl i en 20 minutter, inden vi satte tænderne i dem 🙂

10003068_10202962022708322_7913998855152221060_n

Vi var to MEGET koncentrerede piger, som det tydeligt ses på billederne. Og som det også ses, så er det noget af et chokoladeshow vi havde gang i 😀

10271616_10202962022668321_8321477040412610010_n

Trods rod, chokolade og guf i hele køkkenet samt mange anstrengelser for at få alt til at spille, synes vi begge vi endte med et mere end tilfredsstillende resultat – og det var endda inden vi havde smagt dem. Smagen var lige i skabet, og pludselig synes de købe flødeboller fra supermarkederne, som vi ellers er vandt til, helt kedelige 😛

10271616_10202962022628320_2200284616677454999_n

I forbindelse med indkøbet til flødebollerne, undrede både Caroline og jeg os over, hvorfor det egentlig hedder en flødebolle – der er jo ingen fløde i. Derfor har jeg nu søgt lidt rundt og fundet svaret, som jeg også lige synes i skal have med. For nej, der er ingen fløde i opskriften, og det har der heller aldrig været. Dog har flødeboller ikke altid levet under samme navn som nu. Tidligere blev de nemlig betegnet Negerboller, men det fandt man frem til, ikke var politisk korrekt at kalde dem, og derfor skulle navnet ændres. Da fandt man så frem til det allerede kendte ord, nemlig Flødebolle, som vi også kender dem for idag. Som man siger, kært barn har mange navne 🙂

Husk at bloggen og jeg  er også på både Bloglovin’ og Facebook

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

GIVE AWAY