Proteinrige pandekager

maj 21, 2014 0 Af Sunderehverdag

Det er ingen hemmelighed, at jeg elsker mandler og bananer OG pandekager. Så hvorfor ikke kombinere mandlerne og bananen og så få en omgang sunde pandekager? Det er hvad jeg har gjort i denne opskrift, efter inspiration hos en af mine søde veninder. Jeg har tidligere postet en opskrift på bananpandekager med chia hvor min veninde gjorde den skønne opdagelse, at chiafrøene sagtens kan byttes ud med en omgang mandler i stedet.

10314515_10202937597977719_842083551497611543_n

Chiafrøene er kendte for deres høje indhold af proteiner, og frøene indeholder ca. 21g protein pr. 100g. Mandler er kendte for deres fantastiske indhold af sunde fedtsyrer, men har derudover også et indhold på ca. 20,5g. protein pr. 100g. Nødden er derfor også en velegnet proteinkilde, som derudover er fuld af smag og vitaminer.

Det du skal bruge (1 stor portion – 4 små portioner):

  • 30 g havregryn
  • 15 g mandler
  • 1 moden banan
  • 1 dl vand
  • ½ tsk vaniljesukker
  • ½ tsk bagepulver
  • 2 æggehvider

Jeg tilsætter krydderier efter lyst, og bruger ofte også stødt ingefær eller kanel i opskriften.

Fremgangsmåde:

  1. Mos først bananen og hak mandlerne fint. Bland derefter alle ingredienserne i en skål. Jeg bruger en elpisker for bedst at få mixet det hele godt. Dejen bliver fugtigere end vi normalt kender en pandekagedej.
  2. Steg pandekagerne på en forvarmet pande med fedtstof, indtil de er gyldne og lækre. Jeg hælder ca. ½ dl pandekagedej på panden af gangen, og får dermed en pandekage der er på størrelse med en stor klatkage. Jeg vil ikke tro det ville fungere, at lave en pandekage så stor som panden, da dejens flydende konsistens, gør den sværere at vende.

10389992_10202937615778164_4876554689773756784_n

Pandekagerne smager lækkert i sig selv, og behøver egentlig hverken syltetøj eller sukker på. Jeg spiser altid min portion med en god omgang frugt på sidelinjen. Bananpandekagerne hitter især hos mig, når der skal kredses lidt ekstra om frokosten, eller aftensnacken. Til frokost skal man være hurtig hvis man vil smage godterne, da jeg snildt kan spise hele portionen selv 😀

Pandekagerne er også ideelle efter en omgang træning, da de bidrager med en masse gode proteiner. Æggehvider har et super højt indhold af proteiner, og det høje indhold øges da også både havregrynene og mandlerne har en god portion protein i sig.