Acai – det nye superfoods

juni 10, 2014 1 Af Sunderehverdag

10447832_10203079761571720_2182792946147871635_nBegrebet superfoods bruges om fødevarer der med deres høje indhold af sundhedsfremmende stoffer, giver sundheden et ordentligt boost. Acaibærret er et af de nyeste udspring i rækken af superfoods, men på trods af at bærret er nyt på markedet, har det allerede stjålet mange danske hjerter.

Acaibærret vokser kun ét sted på jorden, og det er på en særlig palme dybt inde i verdens største regnskov Amazonas.  Bærret har ikke selv fundet vej til de danske grænser, nej det har teamet bag acaiacai® sørget for.

På hjemmesiden acaiacia.dk kan du læse hele den spændende historie bag acaiacai.

Hvorfor så sundt?

Acai-bærret er uden diskussion verdens sundeste bær. Den fornemme titel skyldes blandt andet bærrets ekstremt høje indhold af antioxidanter. Bærret indeholder hele 12 gange flere antioxidanter, end det ellers meget sunde blåbær. Derudover er acai-bærret også fuld af vitaminer, mineraler samt essentielle fedtsyrer vi kun kan få igennem kosten eller ved tilskud.

De der antioxidanter

Antioxidanter er et stof der nedbryder såkaldte frie radikaler i kroppen. Frie radikaler er ustabile molekyler, som gerne vil ødelægge sunde stoffer i kroppen. Frie radikaler er meget reaktionsvillige, hvilket betyder at de konstant søger at indgå i en reaktion med andre stoffer. Lykkedes denne reaktion, vil de sunde stoffer oxideres og dermed ødelægges. For eksempel er det de frie radikalers ødelæggelse, der kan medføre celleforandringer i kroppen.
Antioxidanter hæmmer denne nedbrydende proces, ved selv at gå ind og blive oxideret. Dermed skåner antioxidanter  andre molekyler mod oxidation..

Produkterne

I Danmark er det muligt at få fat på det skønne bær i tre former hhv. som juice, pulver og frysetørret pulp. Produkterne bliver skånsomt produceret, og alle kan findes på acaiacai®’s hjemmeside. Acai-pulveret kan spises på for eksempel skyr, havregrynene, havregrøden eller i smoothies. Hvis du vælger at drysse acai-pulver på din morgengrød, er det vigtigt at du gør dette efter grøden er lavet. Hvis pulveret kommer i kontakt med varme, vil de sundhedsfremmende stoffer blive ødelagt.

Den frysetørrede pulp fra acaiacai® kan blandes med for eksempel appelsinjuice, og dermed har du en lækker og sundere juice. Du kan også bruge pulpen i for eksempel en smoothie.

Den smækre juice fra acaiacai® nydes kold fra flasken med den omhyggelighed, som bærret fortjener.

Jeg er begyndt at bruge pulveret i min morgenmad, hvilket er så lækkert. Pulveret smager i sig selv ikke af meget, men det lækre ved pulveret er tanken om, at du dermed fra morgenstunden, sørger for at få alle de vitaminer og antioxidanter kroppen har brug for. Der skal kun en lille teske til, og så har din morgenmad fået et super boost med sundhed.

10422969_10203079761971730_8414112352203325685_n10461362_10203080558151634_8448309289077185206_n