Hjemmelavede flødeboller

ALT for damernes kvindeløb 2014 – sådan var det

10417817_10203024165021841_8543082053606806625_n

Få dage før årets, ALT for damernes kvindeløb, løb af stablen, tog jeg en hurtig beslutning og meldte mig til. En endnu hurtigere beslutning fik jeg dog taget, da jeg tastede ind, at jeg gerne ville løbe de 15 km. 15 kilometer, altså 15000 meter, altså 5 kilometer mere, end mine 10 km ture, altså – ok jeg tror i har fanget den. Jeg har aldrig rørt mig en meter længere, end 10 km, og derfor synes jeg pludselig at det var noget af en udfordring, da jeg i søndags mødte op på stævnepladsen.

Jeg havde taget min mor med som støtte, og vi tog tidligt derind, da vi både skulle hente startnummer, trøje og løbetaske inden start (sådan er det, når man tilmelder sig i sidste øjeblik). Dog var der langt mindre kø end forventet, så jeg havde god tid til, at bringe nerverne lidt i ro. Min søde veninde Caroline, som administrerer bloggen carolinethorsfelt.dk, kom også ind og støttede mig, hvilket gav nerverne endnu et tak nedad. Jeg er så glad og taknemmelig for, at både min mor og Caroline, gad at bruge dagen på at støtte mig, og på at vente på jeg kom i mål igen, og så i bagende solskin.

1507608_10203024164901838_4728855977322711780_n

Løberne blev sat igang efter distance, og vi der skulle løbe 15 km, var derfor de første der blev skudt afsted. Starten gik og der kom gang i benene, selvfølgelig starter vi ud med at løbe på græs (jeg er slet ikke vandt til græs), men heldigvis varede det ikke ved særlig længe. Da vi passerede første kilometer skilt, var der en glad løber, der med armene over hovedet,  råbte “jaaa, 1 kilometer, så er der kun 14 igen”, det synes jeg siger lidt om stemningen, som var super god fra start til slut 😀

10366017_10203024200422726_7349144002486470206_n

I mit hovede fokuserede jeg på, at jeg skulle gennemføre løbet, og gerne på 1 time og 30 min. Derudover havde jeg hverken sat mål om pace eller slutspurt. Jeg havde selv en ide om, at jeg skulle løbe de første 10 km, som jeg vidste jeg kunne, i et streg. Derefter havde jeg sagt til mig selv, at jeg måtte ned og gå, når jeg følte for det.

Der var tre vandposter på ruten, henholdsvis ved 4,5 km, 8 km og 11 km. Jeg løb og løb, og synes det gik super fint. Efter kort overvejelse, valgte jeg at drikke lidt vand ved alle vandposter. Det var som nævnt bagende sol, og dødvarmt ude på Amager da løbet var igang, og jeg skulle nødigt ende ud i at mange vand på turen.

Min første rigtige krise mødte jeg ved 9 km – jeg plejer at have en krise når jeg rammer de 8 km, så var egentlig forberedt på at den ville komme. Jeg havde ikke været nede og gå endnu (trods de få skridt hvor jeg tog vand), og var nu opsat på at løbe 11 km i streg, til jeg mødte sidste vandpost. Jeg kæmpede mig derfor op i fart, og nåede sidste vandpost, hvor jeg derfor også mødte min første reelle gå-pause på ca. 1 minut. Jeg kender mig selv fra mine interval løb, at hvis jeg går et minut, får jeg fornyet energi, til at øge pacen efterfølgende.

Skærmbillede 2014-06-03 kl. 06.14.07

Det var en lidt presset Nadja fotografen for ALT for damerne mødte ude på ruten 😀

Jeg løb videre til jeg ramte de 13 km, hvor jeg kunne se en mand rende rundt og give thumbs up og high fives til løberne. Da jeg kom tæt nok på, kunne jeg se at det var Chris MacDonald, og en high five fra ham på vejen, gav endnu øget energi.

Den sidste kilometer var klart den hårdeste, da mit løbeur tiggede de 14 kilometer ind, var det som om benene allerede havde passeret mål – men der var altså lidt endnu. Jeg havde kun været nede og gå 2 gange, og derfor fandt jeg tid til at tage 30 sekunders gå-pause, inden jeg for alvor satte mod målstregen. Jeg passerede mål i en tid på 1 time 24 minutter og 44 sekunder og der stod min mor og Caroline på hver sin side, med klappende hænder og jubelråb.

10415609_10203024200302723_3285703062148357322_n

Jeg er så p***** stolt af mig selv, og over at jeg gjorde det, og over at jeg tog denne spontane beslutning. Det ligner mig på ingen måde, da jeg normalt skal have planlagt sådan et løb i lang tid forinden. Men, det giver mig kun endnu mere blod på tanden til, at fortsætte i løbeskoene, og lysten til at melde mig til endnu flere løb fremover er også kun blevet større.

Små løbetips

Jeg vil slutte af med nogle små tips, som hjalp mig igennem de 15 kilometer i høj sol.

1) invester i en løbekasket – jeg har købt min i Sportsmaster, til kun 200 kr. Den var virkelig guld værd, og den var på ingen måde varm at have på, da den er super luftig og lavet i et meget let stof. 2) drik vand – og nej, vand skal ikke undervurderes i sådan en varme. Stop hellere en gang for meget, end en gang for lidt. Du ved sjældent du mangler væske i kroppen, før det er for sent. Køb evt en lille drikkedunk, som er løbevenlig. 3) sæt delmål. Jeg valgte at bruge vandposterne som delmål på ruten, og det hjalp mig helt sikkert hurtigere igennem løbet. Ved at sætte delmål, gør det de længere distancer langt lettere at overskue. 4) fokuser på dig selv. Det kan ikke siges nok gange, vi skal stoppe med at sammenligne os med andre. Jeg var sikker på, at når folk begyndte at overhale mig på ruten, ville jeg blive demotiveret over min fart, men nej. Jeg havde sat mig for at gennemføre, og det hele handlede om mig, mine ben og mit løb. Det er så vigtigt at fokusere på sig selv, og ikke dem foran eller bagved – de kan have løbet i 20 år, hvor det kan være dit første løb – du har ingen ide, og derfor er det så kæmpe vigtigt, at man husker på, at vi alle løber forskelligt, og vi skal derfor ikke sammenligne os med andre på ruterne.

10411808_10203024160661732_126829787378345893_n

Et udsnit af årets goddie back fra ALT for damerne. Trøjen fulgte ikke med, men den havde min aller sødeste mor købt til mig, imens hun tullerede rundt på pladsen og ventede på jeg kom i mål 😀

Var der nogle af jer der løb, og hvordan oplevede i arrangementet? 🙂

nadja_signatur
Skal jeg hjælpe dig med at få ro på tankerne omkring mad? hjælpe dig til at acceptere din krop? at slippe yoyo vægten? at slå op med badevægten? Så læs mere her

4 kommentarer

 • Jeg skal løbe 5 km. idag, jeg glæder mig rigtig meget 🙂 Tak for tips, selvom jeg ikke skal løbe lige så langt som dig, er de helt sikkert nyttige!
  Tillykke til dig for at du gennemførte, det synes jeg er sejt 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Simone,

   Sådan, jeg håber du får et super godt løb, og heldigvis virker det til, at vejret er lidt mere løbevenligt idag. Det er rigtig dejligt at høre, at du kunne bruge mine fif 😀

   Mange hilsner
   Nadja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Så sejt løbet! 🙂
  Jeg kan se, at du løb med kompressionsstrømper. Gør du altid det når du løber? Og hvad er fordelen ved det? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ih tusind tak 😀

   Ja det gør jeg. Har oplevet store forbedringer ved at løbe med kompressionsstrømper – og kan klart anbefale det!
   Jeg har altid haft problemer og ondt i mine knæ når jeg har løbet – selv efter 5 km har de kunne mærkes. Men efter jeg er begyndt at bruge kompressionsstrømper, kan jeg løbe langt længere distancer uden problemer.

   Fordelene ved strømperne er, at din fod og dine led bliver rettet ind når du løber. Det giver de dig den optimale støtte, så dine knæ og led ikke bliver unødvendig belastet. Samtidig hjælper de dig til at restituere hurtigere og bedre 🙂

   Håber du kunne bruge mit svar.

   Rigtig god aften

   Mange hilsner
   Nadja

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjemmelavede flødeboller