Gæsteblogger // Kirsten

Fremgang vs. perfektion

10371380_10202997249508970_6138717462799233623_n

Ovenstående citat har de sidste par uger, kørt lidt rundt i mit hovede. Jeg synes citatet er meget sigende, især hvis man ønsker at leve en sundere hverdag. For hvad er perfektion? Og hvornår er man tilfreds? Og hvornår er man sund nok? Der er blevet skrevet sikkert 100 indlæg på diverse blogs om netop dette emne, men jeg vælger alligevel at tage det op, da jeg synes det er så vigtigt at ligge fokus på.

Jeg vil gerne indrømme, at jeg ser rigtig meget op til de personer, der kan stå op hver dag og tænke “jeg er perfekt som jeg er”. At have sådan en indstilling til sig selv, er det bedste man kan have, og vi ved alle at positive tanker yngler positive tanker – men hvordan kan det så være, at det er så pokkers svært for mange af os at tænke sådan?

“Be the perfect version of you”

Personligt tror jeg at vi kan skylde skylden nok så meget på de sociale medier, urealistisk tynde modeller og ekstreme sundhedskure – som er umulige at leve op til. Men løser det problematikken? Nej. Derimod tror jeg det er vigtigt at vi vender den om, og ser på os selv med nye øjne. For selvfølgelig vil politik kunne ændre meget, og hjælpe til et bedre sundhedsideal blandt os danskere – men har vi tid til, at de tager teten for os?

Jeg tror vi vil kunne nå ekstremt langt til et realistisk sundhedsideal, hvis vi starter med at fokusere på os selv. Vi skal være bedre til at tænke gode tanker om os selv, vores livsstil, vores krop og vores valg. Husk på at DU er specialisten i DIT liv, og at hverken marathonløberen eller sundhedseksperten ved hvad der fungerer bedst for dig.

“I’m not beautiful like you I’m beautiful like me”

De sociale medier, magasiner og blogs kan være en kæmpe inspiration og motivation, og jeg benytter mig selv af alle tre dele. Dog tror jeg, at jeg skal være bedre til at læse artiklerne og kigge på billederne, uden af spejle mig selv for meget i dem. En god ide kan være, at tage inspirationen til sig, smage på den, vurdere om ændringen er realistisk for egen livsstil, eventuelt prøve den af og (vigtigst at alt) revurdere om den fungerer.

Det er så fedt hvis man kan finde nye ideer til en sundere livsstil hos andre. Men hvis du tænker at sukkerfri kost er noget for dig, fordi du hørte om hende her i tv som lever en sukkerfri livsstil, og pludselig har fået så meget mere glæde i hverdagen, og vælger at prøve det af, men oplever det modsatte, så er det vigtigt at revurdere den nye livsstil. Vurder om det er fordi du er vandt til at spise sødt fem gange om ugen, for er du det, så kan det være en hård omvæltning for dig og kroppen – og er det så det værd? Dermed ikke sagt du skal vende tilbage til den sukkerholdige hverdag, men revurder om du kan nøjes med at spise slik én dag om ugen, fremfor fem. Kan du det, har du pludselig opnået en sundere hverdag – hvor du har husket af have dig selv med.

“Don’t worry about the failures, worry about the chances you miss when you don’t even try”

Og nej, det er ikke nemt, det vil jeg gerne pointere, men jeg er sikker på at det er vejen frem. Vi mennesker har en tendens, til at falde helt tilbage i de gamle og usunde rutiner, hvis vi oplever at fejle med noget nyt og uvant. Så hvis det ikke lykkedes første gang, er det derfor vigtigt vi ser dette som en erfaring, fremfor en fiasko. Erfaringer kan vi bruge fremadrettet, fiaskoer kan vi ikke bruge til noget som helst – så væk med den tanke.

nadja_signatur
Skal jeg hjælpe dig med at få ro på tankerne omkring mad? hjælpe dig til at acceptere din krop? at slippe yoyo vægten? at slå op med badevægten? Så læs mere her

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gæsteblogger // Kirsten