Juice med summer vibes

juni 18, 2014 0 Af Sunderehverdag

Det er med at slå til når jordbærrene kan fås friske og danske, og det var også det jeg gjorde da jeg fandt denne bakke i Netto til en flad 10’er. Du kan læse mere om hvorfor det er så vigtigt at gå efter årstidens frugter lige her.

Det du skal bruge (2 glas):

  • 2 store æbler
  • 2 gode håndfulde jordbær
  • ingefær efter smag og behag

Fremgangsmåde:

Pres æbler og jordbær først, og smag til med ingefær. Sæt juicen på køl, og nyd den kold, eventuelt med et par isterninger.

Jordbær er rene C-vitamin bomber, og indeholder mere C-vitamin end de fleste citrusfrugter. Derudover indeholder jordbær også en god håndfuld antioxidanter. Jordbærrets røde farve er et tegn på at fødevaren indeholder antioxidanter, jo rødere bærret er, jo flere antioxidanter findes der i bærret. Antioxidanter hjælper til at opretholde de sunde stoffer i kroppen, som ellers ville have tendens til at blive nedbrudt på grund af ustabile molekyler. Antioxidanter er altså med til, at opretholde stoffer i kroppen sunde og stabile.

Æbler er fuld af vitaminer og der er derfor god grund til at spise æbler dagligt. Æbler er også rige på pektin, som er et kulhydratrigt stof der binder kolesterol i tarmen. Det medfører at kolesterolet udskilles i stedet for at optages i kroppen.

Ingefær er et naturmiddel som blandt andet er kendt for at kunne dulme kvalme. Samtidig har ingefær også positive indvirkninger på maven, da den knoldede rod både har en beroligende effekt på maven og fremmer fordøjelsen.

10415645_10203135023753240_8499056859239433482_n