Med på folkemødet

juni 16, 2014 0 Af Sunderehverdag

Så er jeg hjemme igen, efter nogle fantastisk spændende dage på folkemødet som foregik på solskinsøen Bornholm. Det er første gang jeg deltager i folkemødet, og derfor vidste jeg heller ikke rigtig hvad jeg skulle forvente. Det eneste jeg egentlig vidste omkring eventet, var at det bliver betegnet som politikernes Roskilde.

Og ja, folkemødet er så Danmarks politiske-festival, og finder sted hvert år i uge 24. Formålet med folkemødet er, at styrke demokratiet og dialogen i Danmark. Der foregår derfor dagligt flere debatter – og i alt over 2000 arrangementer på de blot fire dage. Arrangørerne af de forskellige debatter spænder fra politiske partier og organisationer til private personer og uddannelsesinstitutioner. Sidstnævnte var grunden til at jeg i år deltog i eventet.

10411267_10203119622288213_3999557234818222172_nMin uddannelsesinstitution Professionshøjskolen Metropol, deltog nemlig igen i år i folkemødet. Her var vores vision at udbrede informationen omkring det innovative Metropol. Jeg stod i stand med fire andre studerende fra nogle af de andre uddannelser Metropol udbyder. Sammen lavede vi kropsanalyser, sørgede for kaffe og var medarrangører til forskellige debatter og sjove indslag i teltet.

Blandt andet optrådte Per Vers i teltet, hvor han rappede om ledelse og politik. Her inddragede han både folket som var fysisk til stede i teltet, men rappede også over en stime af live twitter opdateringer.

10384217_10203119622368215_3109463237485910481_nSelv nåede jeg også enkelte debatter mellem vagterne i teltet, blandt andet denne i teltet for Landbrug og Fødevarer som de kaldte “På jagt efter maddannelse og Danmarks fødevarefremtid”. Det var enormt spændende at se og høre en live debat, fra politiske, professionelle og dygtige fagfolk, om et enme jeg finder så interessant. Jeg er ked af kvaliteten på billedet nedenfor – det skyldtes en mindre redigeringsfejl, at det ligner at debatørerne er indrammet 😀

10376280_10203119622328214_2477667075191292343_n

Debatørerne som deltog i debatten omkring madspild og maddannelse.

Som nævnt kendte jeg for blot et par dage siden, næsten ingenting til folkemødet, og det er også derfor jeg skriver dette indlæg til jer. For jeg er blevet virkelig glædeligt overrasket over, at man som almindelig borger, kan få den mulighed at mingle med politikere og andre store fagpersoner, og ikke mindst give sin mening til kende blandt debatørerne.

Jeg vil helt sikkert gøre mig noget mere i folkemødet fremover, om det igen bliver med Metropol, eller alene det ved jeg ikke. I den forbindelse vil jeg også tale varmt for eventet, og håber det har skabt lidt interesse for andre af jer, som måske heller ikke kendte så meget til denne politiske festival. For jeg er sikker på at det kunne være guld værd for mange, især studerende, at komme ud og netværke blandt de dygtige fagfolk 🙂

Nåede endda også at få en lækker økologiske pølse hos DØP (den økologiske pølsemand)

Nåede endda også at få en lækker økologiske pølse hos DØP (den økologiske pølsemand)