Pizza goes healthy

juni 26, 2014 0 Af Sunderehverdag

Ja, den er god nok! Her kommer en sundere version, af den pizza som vi kender som fedtfyldt og kulhydratrig. Og ikke nok med at den her pizza er sundere, så er den også lynhurtig at lave – så nu er der ikke længere nogen grund til, at spilde tid på at ringe til pizzamanden.

Til bunden har jeg brugt en rug-tortillapandekage. Det har jeg gjort for at mindske indholdet af de hurtige kulhydrater.

Kulhydraterne i en pizza fra pizzamanden består af de hurtigtoptagende, som får vores blodsukker til at springe i vejret, for derefter at dale til det lavere. Det betyder, at den energi kroppen forventer at få efter et måltid, lynhurtigt opbruges, og vi vil derefter føle os både uoplagte, trætte og energiforladte. Oveni alt det, så vil kroppen hurtigt hungre efter ny energi, som vi tit kompenserer for, ved enten at spise eller drikke meget sukkerholdigt.

Udover at indeholde en masse hurtige kulhydrater, så indeholder købe-pizzaen også en kæmpe portion fedt. Ikke nok med at der bliver brugt en masse fedtholdige toppings, så puttes der også en enorm mængde fed ost på. Alt i alt, en kæmpe portion mættet fedt – og alt for meget end kroppen har brug for.

Så der er utallige mange fordele ved at lave sin pizza selv. Og derfor håber jeg også, at inden du næste gang tager telefonen for at ringe til pizzamanden, giver denne sundere, men stadig møg-lækre, pizza et go først 😉

Fremgangsmåde:

 1. Tænd ovnen på 200 grader
 2. Smør tomatsovs på tortillabundende og drys oregano på
 3. Fordel det ønskede topping på pizzaerne og slut af med pizzaosten
 4. Bag pizzaerne i ovnen i ca. 10 minutter (eller til osten er smeltet)

Det du skal bruge (1 tortillapizza = 1 person):

Med skinke og ost:

 • 1 tortillapandekage (gerne med fuldkorn)
 • tomatsovs
 • pizzaost (vælg gerne en med lavt fedtindhold)
 • tørret oregano
 • 1 pakke skinke
 • 1-2 røde peberfrugter
 • en håndfuld cherry toamter

10426281_10203184257024041_3859971308988976721_n

Med kødsovs:

 • 1 tortillapandekage (gerne med fuldkorn)
 • tomatsovs
 • pizzaost (vælg gerne en med lavt fedtindhold)
 • tørret oregano
 • hjemmelavet kødsovs
 • 2-3 klumper frossent spinat

10441285_10203184257064042_4617404984211029443_n

Jeg har før kastet mig ud i sund fastfood her på bloggen, og der ligger også derfor allerede en opskrift på en sund burger og en fuldkornspizza – enjoy 😀