Sommersalat med avocado og jordbær

juni 12, 2014 0 Af Sunderehverdag

For nogle uger siden, præsenterede en af mine søde veninder mig for denne lækre sommersalat sprutter af sundhed. Den er fantastisk frisk og lækker, og ville passe perfekt ved siden af en god grillpølse eller bøf. Vi spiste en portion kylling til, og gæt engang, det fungerede også super lækkert.

10341421_10202970496680166_65315570709212294_n

Salaten består hovedsageligt af kål, og massere af det. Du kan egentlig bruge den kåltype du holder mest af, da både hvidkål, spidstkål, rosenkål mm. vil passe helt fint sammen med de andre ingredienser. Og det er med god grund, at jeg med denne sommersalat forsøger at få lidt kål ind i hverdagen, for kål er nemlig super sundt. Kålen indeholder en lang række vitaminer som for eksempel B-, C- og K-vitamin. B-vitamin er vigtigt for iltens transport rundt i kroppen. Ilt transporteres via blodet, og her er B-vitamin med til at opretholde at denne transport forløbet optimalt. Det kommer nok ikke som nogen overraskelse, at C-vitamin styrker vores immunforsvar, men det er så vigtigt for vores helbred, at det alligevel ikke kan pointeres nok gange. K-vitamin spiller en vigtig rolle i blodets størkningsproces.

Udover de mange vitaminer, indeholder kålen en stor portion kostfibre. Kostfibre har en mættende effekt, og er derfor et rigtig godt våben hvis man ønsker at holde vægten, eller endda tabe sig. Derudover er det påvist, at kostfibre kan spille en faktor i forebyggelsen af forskellige kræftformer.

Det du skal bruge (til en stor portion):

  • ½ hoved hvidkål (eller anden form for kål)
  • ½ bundt asparges
  • 1 ½ avocado
  • ½ bakke jordbær
  • 4-5 store spsk grøn pesto

Fremgangsmåde:

Hak kålen fint, enten på en foodprocesser eller i hånden og skær jordbær, avocado og asparges i mundrette bidder. Bland herefter hvidkål og pesto godt sammen, og anret salaten med det resterende frugt og grønt

10329137_10202970496720167_4691078021262631643_n