Banan-chokolade kage

juli 5, 2014 7 Af Sunderehverdag

10531026_10203242425638220_1693339373_n

Her kommer en kage, til alle kage-elskere derude, hvor der hverken er mel, sukker eller smør i, ja okay, den lyder jo egentlig ikke særlig sjov, men bananer, æg og nødder gør kagen både sød, svampet og lækker – så den er helt sikkert værd at prøve alligevel.

Hen over sommeren sætter min blogger veninde Caroline Thorsfelt og jeg, fokus på at stoppe madspild. Vi vil give tips til, hvordan du kan få glæde af de fødevarer, som normalt ryger i skraldespanden.

Læs også: #Stopspildafmad14

I denne opskrift har jeg gjort brug af nogle godt modne bananer, hvis du spørger mig, overmodne bananer. Jeg ville aldrig kunne klemme sådan en banan ned, som både havde mange brune pletter på, og som smager helt igennem af banansukker. Så hvis jeg ikke havde haft noget andet at bruge dem til, var de røget ud i nærmeste skraldespand.

Men heldigvis fungerer de modne bananer vældig godt i det søde køkken og ikke mindst i bagværk. Så i stedet for at kyle dem ud, miksede jeg i stedet denne rigtig lækre banan-chokolade kage sammen, som udover banan, kun består af få andre ingredienser.

Det du skal bruge:

 • 3 modne bananer
 • 2 æg (str M/L)
 • 1 dl havregryn
 • 1 ½ dl nødder (jeg brugte 1 dl mandler og ½ dl hasselnødder)
 • 1 tsk vaniljepulver
 • ½ tsk bagepulver
 • 2 spsk ren kakao

Du kan eventuelt vælge at tilsætte noget grofthakket god mørk chokolade.

Fremgangsmåde:

 1. Blend nødderne fint til mel og mos bananerne
 2. Tænd ovnen på 180° grader
 3. Pisk derefter bananerne til en ensartet mos med en elpisker og tilsæt æggene. Pisk æg og bananer godt sammen.
 4. Tilsæt herefter de resterende ingredienser og pisk sammen
 5. Hæld dejen i en form beklædt med bagepapir og sæt kagen i ovnen. Den skal bage i ca. 20-30 minutter, afhængig af hvor høj den er. Hold øje med den, den skal gerne ende ud med at være lækker svampet

10514808_10203242420758098_1715590286_nDet er ikke første gang, at jeg bruger de modne bananer i køkkenet, prøv for eksempel også mine grove bananboller. Har du en god opskrift med modne bananer, så del den i kommentarfeltet. På den måde kan vi sammen lade os inspirere af hinanden til mindre madspild 🙂