Chokoladepandekager

Banankage med mandler og chokolade

10567521_10203394264354093_1473693863_nMin yndlingsfrugt er banan, jeg elsker kage, så en kombination af de to, med et strejf chokolade og lidt hakkede mandler, og jeg er i himlen. Jeg tror vidst nok jeg har fået slået et slag for, hvor sund en frugt bananen er her på bloggen, men er du alligevel nysgerrig, så kan du læse meget mere om bananen, og dens sundhedseffekter, i mit indlæg grove bananboller.

Ingredienserne til denne kage er få, og det skyldes at jeg rigtig godt kan lide at vise at lækker og sund mad godt kan laves ud fra helt almindelige basis-råvarer, som ofte er at finde i ethvert køkken. Det gør det nemt og overskueligt, at lave lækkerier som man ved er både lækre, sunde og næringsrige 🙂

Det du skal bruge:

  • 2 modne bananer
  • 2 æg
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl hakkede mandler
  • 25 g hakket god mørk chokolade (60-80%)
  • 1 tsk vaniljepulver
  • ½ tsk bagepulver

Fremgangsmåde:

Bland alle ingredienserne godt sammen med en elpisker. Tip: mos eventuelt bananerne først, så er de lettere at piske sammen med resten. Derefter kommes massen i en brødform beklædt med bagepapir, og bages i en forvarmet ovn på 180 grader. Kagen skal bages i ca. 20 minutter, men hold dog øje med kagen – den skal helst være lækker svampet når du tager den ud af ovnen.

10564705_10203394263514072_1630777125_n

   

4 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chokoladepandekager