Biksemad med lam og grønt

juli 21, 2014 0 Af Sunderehverdag

Som i har kunne følge lidt med i her på bloggen, så sætter min blogger veninde, Caroline Thorsfelt, og jeg ind for at stoppe spildet af mad i Danmark. Det gør vi blandt andet ved, at poste tips og opskrifter på vores blogge. For nogle uger siden, slog Caroline og jeg hovederne sammen, her besluttede vi, at Caroline skulle lave mad ud fra hvad hun havde i køkkenet, og jeg skulle skrive et indlæg om at stoppe hamstring når vi handler.

Find Carolines indlæg her: “Spis hvad du har i køkkenet”
Find mit indlæg her: Stop hamstring

Den her rest-opskrift er baseret på nogle rester jeg havde i køleskabet, både af kød og grønt. Egentlig kunne retten ligeså godt havde heddet “Tværs-igennem-køleskabet” for du kan vitterligt bruge lige det du har liggende.

Det jeg brugte (2 personer):

  • En rest lammekød
  • 2 skiver bacon
  • 2 store tomater
  • en portion blomkål
  • et halvt bundt grønne asparges
  • tørret oregano
  • tørret timian
  • tørret basilikum

Fremgangsmåde:

Start med at skær baconen ud i små tern. Steg dem derefter på panden. Bacon-steg hertil 2-3 asparges i ca. 5 minutter – tag dem herefter af panden. Alle grøntsagerne, og kødet, skæres i mundrette bidder. Steg først kødet sammen med bacon, og når det har fået et par minutter tilføjes alt det grønne samt krydderier. Retten skal stå og simre i ca. 15 minutter indtil væsken fra tomaterne er væddet ud.

10531070_10203320178381990_1234083568_n