Chokoladepandekager

juli 22, 2014 0 Af Sunderehverdag

Eller som jeg overvejede at kalde dem “PMS pandekager”. Grunden til at pandekagerne her er ekstra gode for kvinder med PMS, skyldes de vitaminer og mineraler der findes i både bananen og kakaoen, men mere om det længere nede. Det ikke første gang, og langt fra sidste, at jeg poster pandekager lavet på banan her på bloggen. Men synes du dog, at det bliver lidt for meget banan all over, så har jeg også råd for det, prøv for eksempel min opskrift på sunde pandekager med dadler.

Men bananen er endnu engang rigtig sund, da den indeholder en lang række vitaminer og mineraler. Vitaminer som blandt andet sørger for, at opretholde en normal slimhindefunktion, og i den forbindelse forsvare kroppen mod infektion. Banan indeholder også A-vitamin som er vigtig for vores syn og hud, og B6-vitamin som er med til at regulere blodsukkeret. Derudover medvirker B6-vitamin også til at mindske humørsvingninger – apropos PMS.

Udover de mange gavnlige sundhedsstoffer pandekagerne indeholder fra bananen, bidrager den rene kakao også med lidt godt til kroppen. Kakaobønner og chokolade indeholder magnesium, hvilket har en positiv effekt på muskelspændinger. Magnesium omtales som en naturlig “angstdæmper”, og findes både i den rene kakao og den mørke chokolade (60 – 80%). Så hvis du er en kvinde med tendens til PMS, så kast dig endelig ud i denne opskrift, som dermed både skulle hjælpe på humørsvingningerne OG muskelspændingerne. Hak eventuelt gerne et par stykker god mørk chokolade, og kom i dejen.

Det du skal bruge (til en portion små pandekager som på billedet):

  • 1 moden banan
  • 2 æggehvider
  • 1 dl vand
  • 1 dl havregryn
  • ½ tsk vaniljesukker
  • 2 spsk ren kakao
  • kokosolie til stegning

Fremgangsmåde:

Mos bananen godt og kom alle ingredienserne i en skål. Pisk dem godt sammen med en elpisker. Steg derefter på panden i kokosolien indtil de bliver fine og mørke. Det kan være lidt svært at fornemme hvornår de har fået nok, da du ikke rigtig kan gå efter farven på pandekagerne som du måske plejer – men så er det jo godt at man kan smage sig frem 😉 10543094_10203299717710486_9027992_nFølg med på facebook, instagram og bloglovin’