Den ideelle krop findes ikke

juli 31, 2014 0 Af Sunderehverdag

Hvis man søger efter teksten den ideelle krop på google, popper der flade maver, tynde lår, muskuløse mænd, lige næser, solbrun hud og fyldige læber frem. Du skal bladre længe rundt i billederne, før du støder på fyldig eller kurvet kvindekroppe. Men hvorfor er den tynde krop mere ideel end den fyldige? Og hvem siger at en fyldig krop er mere usund end en tynd?

Jeg synes det er vigtigt at slå et slag for, at én ideel krop ikke findes. For hvis du tager et kig ned ad dig selv, så ser du den krop, som er helt ideel for netop dig, og ser du på din veninde, ser du den krop der er ideel for netop hende. Korte ben, lange ben, stor næse, spids næse, små læber, fyldige læber, flad mave, six-pack, fyldig eller flad røv det er dig, og det skal du være stolt af. En smuk kvinde er hende som hviler i sig selv, en flot mand er ham som tør vise at han er stolt at sig selv.

Læs også: Fremgang vs. perfektion

Jeg ved ikke hvor vi har fået den ide fra, om at der er én måde at se smuk ud på, for det giver ingen mening, og slet ikke når man ser fysiologisk på os. Vi er alle lavet forskelligt, ser forskellige ud og hvor skal vi dog egentlig være taknemmelige for det. Når jeg blogger og taler om en sundere hverdag, fokuserer jeg især på at vi alle er forskellige. Sundhed for mig er ikke lig med en flad mave, tynde lår eller et bestemt BMI (jeg tror ikke på BMI), men derimod er sundhed for mig en tilstand hvor man kan stå op hverdag, føle sig stærk, glad og tilfreds med tilværelsen – og stå imod sygdom og stress.

 

Nyd din skønhed og alle dens faconer og vis verden at du er smuk som DU er. Spis varieret, drik massere af vand, få din søvn, vær social og husk mig-tiden. Det vil både din krop og dit sind takke dig for. Jeg siger ikke at du ikke må have mål med din krop, spisevaner eller træning, men jeg siger vi skal lade hver med at spejle os i vores venner, den flotte lingeri-sælger, den lækre fitness-instruktør eller kollegaen. Vi skal lære at finde frem til vores egen skønhed og værdsætte den, finde vores egne mål, og opnå dem.