Squash pasta

Få mere ud af din løbetræning

Løb er en af mine personlige favoritter, når det handler om af være fysisk aktiv og få brugt kroppen. Grunden er, at du kan gøre det alle vegne, det eneste du skal bruge er et par gode løbesko og din motivation.

Løbetræning er også en af de mest effektive træningsformer, som styrker både kredsløb, muskler og giver hjernen en pause fra hverdagens stress og jag. Når du løbetræner gavner du altså din krops sundhed på flere områder. Når kredsløbet styrkes, drejer det sig både om at du styrker hjertet, sænker blodtrykket og dermed mindsker risikoen for blodpropper og hjertestop. Når du løber afsted bærer du samtidig på din egen kropsvægt hvilket styrker knoglerne så risikoen for knogleskørhed mindskes.

Løb er en af de mest energikrævende træningsformer, hvor du især kan udfordre konditionen, uanset om du er en erfaren løber eller nybegynder. Og apropos dette, hvordan kan man så egentlig få endnu mere ud af sin løbetræning? Jeg har selv læst det i flere magasiner og på mange hjemmesider, men har aldrig selv rigtig kastet mig ud i kunsten, før nu. Det handler om at lave styrkeøvelser på ruten.

Grunden til, at jeg først nu selv har kastet mig ud at lave styrkeøvelser på løbeturen, er fordi jeg godt kan lide bare at løbe derudaf – uden stop. Men vil jeg gerne indrømme, at nogle gange  (i får mig ikke til at sige det to gange), kan det godt blive meget ensformigt, bare at løbe. Derfor har jeg forsøgt mig i de små, med at indlægge små styrkepas på min løbetur, og jeg synes det fungerede overraskende godt!

Du kan helt selv vurdere hvilke øvelser du vil lave, hvor mange du vil lave samt hvor og hvornår du vil lave dem. Jeg kastede mig ud i 3 x 20 lunges, 3 x 20 squats og 3 x 20 gå-op-og-ned-af-bænk-øvelse (jeg ved ikke lige om den har et navn, men vil forsøge at beskrive den for jer), på en 7 km tur, og det synes jeg selv gjorde godt i benene.

DSC_0696

Min gå-op-og-ned-af-bænk-øvelse omfatter, at du står foran en bænk hvor du stiger op med det ene ben, efterfulgt af det andet ben, og går ned på samme ben som du først gik op med, efterfulgt af det andet ben. Meget simpelt, men kunsten er, at du skal have så ret en ryg som muligt, og så skal der gerne være lidt højde på bænken eller det sted du nu benytter til øvelsen.

Du kan også vælge at lave øvelser for armene, hvor du for eksempel laver armbøjninger på en bro eller dips på en bænk.

Der er et utal af muligheder, og det handler bare om at være kreativ. Mange steder rundt om i landet, er der også lavet styrketræningspladser, hvor du kan få pulsen lidt ekstra op. Jeg vil skrive under på, at du helt sikkert vil kunne mærke en forskel og at det muligvis vil kunne gøre din løbetur sjovere

DSC_0703

Skærmbillede 2014-08-20 kl. 14.07.55

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Squash pasta