Grøntsagslasagne

juli 5, 2014 2 Af Sunderehverdag

Det her er lasagne på den ultra sunde måde, fyldt med massere af vitaminer, fibre, proteiner og ikke mindst SMAG. Jeg hader tanken om at smide mad ud, og derfor bestod lasagnen også primært af de grøntsager jeg havde i køleskabet den dag (sådan laver jeg tit mad). Du kan variere grøntsagerne lige som du lyster, og der er ingen løftede pegefingre, hvis du vælger at bruge andre grøntsager til lasagne-pladerne heller 😉

Det du kan bruge (4 personer):

 • 400 g oksekød
 • 1 løg
 • 1 dåse hakkede tomater
 • 2 gulerøder
 • 1 dåse majs
 • et godt drys timian
 • et godt drys basilikum
 • salt og peber
 • 1 squash
 • 4 knolde frossent spinat
 • mozzarella ost (gerne med en lav fedtprocent – jeg brugte levevis’ 13%)
 • olie, becel eller smør til stegning

Fremgangsmåde:

 1. Hak løget og steg det i lidt olie, becel eller smør. Når løgene er gennemsigtige brunes kødet. Lad gerne kødet stege på høj varme, så det bliver svitset kort. Det giver en stærkere kødsmag, og der skal meget til før, at kødet brænder på.
 2. Når kødet er brunet af tilsættes de hakkede tomater, samt timian og basilikum. Gulerødderne hakkes i små tern og tilsættes herefter sammen med majs.
 3. Lad kødsovsen simre i en 10-15 minutter. Krydder med salt og peber hvis nødvendigt.
 4. Imens skylles squashen grundigt, og top og bund skæres af. Shuashen skal bruges som lasagne plader, og den skæres derfor ud i tynde skiver. Det kan gøres let, hvis du har et mandolinjern.
 5. Hæld kogende vand over de frosne spinat, og lad det tø imens du laver lasagnen klar.
 6. Nu skal lasagnen bygges. Start med et lag kødsovs, så et lag squash-plader og fortsæt sådan. Slut af med et lag med kødsovs.
 7. Slut af med et lag spinat, og drys lidt ost på toppen.
 8. Lasagnen tilberedes i en forvarmet ovn (200º grader) i ca 15 minutter

10464338_10203230213532925_1855142099174022176_nSom nævnt  bryder mig i den grad ikke om madspild, og derfor overvejer jeg nøje hvor meget mad jeg kan spise når jeg laver mad. Portionen jeg har beskrevet ovenfor er til 4 personer. Da jeg bor alene, synes jeg det var lige lovligt meget, at lave hele portionen. Så jeg besluttede mig i stedet, for at lave en lille lasagne som svarer til 2 personer, spise halvdelen og gemme den anden halvdel til dagen efter. Resten af kødsovsen frøs jeg ned, for den kan sagtens bruges ovenpå en omgang spaghetti eller på en pizza.

Prøv også: Pizza for den studerende

Det var et af mine tip til hvordan du kan få glæde af én kødsovs på flere måder, og dermed mindske spildet af god mad. Har du nogle gode tips til, hvordan vi sammen kan mindske madspild, så efterlad en kommentar her på bloggen, eller send mig en mail på sunderehverdag@gmail.com 🙂