Raw chokolade barer

juli 13, 2014 4 Af Sunderehverdag

10544859_10203274911290341_790281835_nDet er ingen hemmelighed, at jeg har en forkærlighed for det økologiske køkken, hvor du ved hvad du får, og du kan spise din mad med god samvittighed. Netop mad fra raw-køkkenet, består af naturlige råvarer og kun naturlige råvarer. Der bruges altså hverken tilsætningsstoffer eller konserveringsmidler, og ja, maden tilberedes ikke engang ved en varme højere end 42 grader.

Læs også: Raw food

Til trods for, at der findes de sundere og økologiske alternativer, findes der alt for mange snackbarer som er fyldt med en masse unødvendige E-numre. Samtidig er de usunde barer oftest billigere end deres sunde alternativer, og det var der jeg tænkte, at det måtte man kunne gøre bedre selv.

Jeg fandt inspirationen til barerne hos Helsematilde, men valgte at simplificere opskriften lidt. Jeg valgte at tage ca. halvdelen af dadelmassen fra, efter den var blendet færdig, for derefter at tilsætte kokos og frysetørrede hindbær. Du kan selvfølgelig helt selv vælge, om du ønsker at få to varianter, eller om du vil nøjes med den ene – eller måske tilsætte andre ingredienser og få en helt tredje.

Det du skal bruge (5 store barer eller 10 små):

Til chokolade barerne:

  • 150 gram dadler
  • 1 dl mandler (ca. 40 gram)
  • 2 spsk rå kakao
  • 1 spsk smagsneutral kokosolie

Yderligere til kokos/hindbær barerne:

  • 2 tsk frysetørrede hindbær
  • 2 spsk kokosmel

Fremgangsmåde:

Blend dadler og mandler groft (det kan godt tage lidt tid) i en foodprocessor eller blender. Tilsæt derefter kakao og blend lidt videre, indtil det er fordelt godt. Herefter tilsættes olien. Når du har en sammenhængende masse, tager du halvdelen fra, og tilsætter frysetørrede hindbær og kokos i det resterende. Blend videre indtil det hele er blandet godt.

Form massen til en firkant, et godt tip er at bruge noget bagepapir til at forme barerne med. Her kan du placere massen i midten og trykke den flad, for derefter at forme den med det overskydende papir der ligger rundtom.

Stil barerne i fryseren en times tid. Når de er kølet, tages de ud og skæres i ønskede størrelser. Herefter sættes de på køl igen, gerne i fryser, for at holde formen.

10531323_10203288525310683_1149450290_n