#StopSpildAfMad14

juli 4, 2014 0 Af Sunderehverdag

303.000 ton spiselige fødevarer bliver hvert år smidt ud, og derudover 237.000 ton, hvilke de danske husholdninger står for. Det løber altså op i 540.000 ton mad, der årligt bliver smidt ud i Danmark. I kroner koster det danske husholdninger ca. 16 milliarder om året. Det er nogle vanvittigt tal der figurerer, og det er også derfor, at min blogger veninde Caroline og jeg, vil gøre hvad vi kan, for at mindske madspild i 2014.

Grunden til at der findes så voldsomme tal på området, er fordi at vi danskere simpelthen ved for lidt om den mad vi køber. Mange ved ikke at man kan bruge stokken fra broccolien i madlavningen eller at mælken ikke nødvendigvis er sur, blot fordi den har overskredet mindst holdbarheds datoen.

Derfor vil Caroline og jeg løbende henover sommeren, dele vores tips til at mindske madspild, og samtidig komme med lækre opskrifter som er lavet på rester, eller mad som man troede var for gammelt.

Men, det er ikke noget vi kan klare alene. For at få succes med vores projekt har vi brug for DIN hjælp. Har du nogle tips i ærmet, til hvordan vi kan sætte en stopper for madspildet? eller har du måske en god opskrift? Så vil vi så gerne have, at du deler dem med os. Det kan du gøre på flere måder, enten ved at sende os en mail (sunderehverdag@gmail.com eller caroline0201@live.dk), skrive en kommentar her på bloggen eller bruge hashtagget #stopspildafmad14 og #stopspildafmadtips på Instagram.

Vi glæder os sådan til at tage imod jeres ideer, og lade os inspirere af hinanden. Ved at sætte fokus på emnet, og bruge hinandens ideer, kan vi få udnyttet så meget som muligt af de fødevarer vi køber. At fokusere på mindre madspild gavne både vores pengepung, samfundet og særligt miljøet 🙂

Tallene er hentet fra stopspildafmad.dk