Tunmousse roulade

juli 30, 2014 4 Af Sunderehverdag

10585575_10203376830518258_351714049_nHvis du ligesom jeg, hader madspild men derimod elsker nem og sund mad, så kan du rolig læse videre. Den her ret er super simpel, super sund og kan varieres efter hvad du lige har i køleskabet. Henover sommeren sætter Caroline Thorsfelt og jeg ind for at sætte en stopper for madspildet, og hvis du har en lækker opskrift eller et godt tip til os, så del det endelig med os i en mail eller i en kommentar her på bloggen.

Læs også: Stop hamstring

Jeg har altid grove tortillapandekager eller pitabrød i min fryser, for at have en nem og sund måde, hurtigt at kunne smække en varierende aftensmad eller frokost sammen. Denne gang gik det ud over en tortillapandekage, en dåse tun, lidt skyr og et rødløg som tilsammen giver en skøn ret med massere af proteiner, fibre og vitaminer.

Det du skal bruge (1 person):

Til moussen:

  • 1 dåse tun
  • ½ rødløg
  • salt og peber
  • citron efter smag

Øvrigt:

  • 1 fuldkorns tortillapandekage
  • De grøntsager du har i køleskabet (jeg havde tomat, agurk og hjertesalat)

Fremgangsmåde:

Hak løget fint, og blend da alle ingredienserne til moussen i en minihakker. Fordel så meget af moussen som der er plads til, i en tortillapandekage, og stil den på køl – jeg lagde den i fryseren i 5 minutter, blot så den sætter sig lidt. Imens skæres grøntsagerne til stave, mundrette bidder eller en lækker salat. Tunmousse-rouladen tages ud af fryseren og skæres ud, det kan være lidt svært uden at moussen vælter ud af siderne. Hvis du har overskydende mousse, kan den spises med de friske grøntsager.