Sundere bounty bars

august 30, 2014 12 Af Sunderehverdag

10656628_10203613400232353_1233287689_n

Idag er det bloggens fødselsdag, hurra hurra hurra 😀 Tænk at det allerede er 1 år siden, at jeg endelig kunne kalde mig for blogger. Jeg er beæret over alle jer som følger bloggen og jeg, det giver mig den bedste følelse i maven. At bloggen nu er et år gammel og allerede har fået så meget opmærksomhed, gør mig så vanvittig glad og stolt. Jeg holder utrolig meget af at blogge, og det har givet mig mere end jeg nogensinde havde troet. Jeg har sagt det før, men det er udelukkende på grund af jer søde læsere, så tak for jer!

Fødselsdag kræver godter til jer og mig, og sundere bounty bars har været et punkt på min to-do-list i alt for lang tid, så nu måtte det være.

Men, mange af de opskrifter på bounty bars, som florerer på nettet, indeholder en eller anden form for sukker/sødemiddel, og især den kondenseret mælk er populær til kokosbaren. Kondenseret mælk indeholder 56 g kulhydrater pr. 100 g, hvorimod kokosmælk kan fås med et kulhydratindhold på under 2 g pr. 100 g. Kulhydrater er med til at få dit blodsukker til at stige betydeligt, så det kan være fordelagtigt at begrænse dem, især i de søde sager. Når den kondenserede mælk udskiftes til fordel for kokosmælken mister barerne en masse sødme, og der er derfor mange som putter en form for sødemiddel i i stedet. Jeg gør mig ikke så meget i sødemidler, så valgte i stedet af bruge lidt honning for at give lidt sødme til baren, og det synes jeg fungerer rigtig godt.

Så nu til opskriften 😀

Det du skal bruge (10 stk):

  • ‘Cremen’ fra en dåse kokosmælk
  • 2 spsk kokosolie
  • 125 g kokosmel
  • 1 tsk honning (2 tsk hvis du ønsker dem sødere)
  • 125 g mørk chokolade

Et godt tip er at stille kokosmælken på køl inden brug, da kokosfedtet og -mælken skilles ad ved kolde temperaturer. Dermed er det lettere at sortere væsken fra cremen til opskriften.

Fremgangsmåde:

Varm kokoscreme og -olie op i en gryde sammen. Når crem og olie er smeltet til en mælkeagtig masse, tilsætter du honningen. Honningen skal være smeltet inden du til sidst tilsætter kokosmelet.

Beklæd en rugbrødsform med plastikfilm og kom kokosmassen heri. Den er overraskende nem at arbejde med. Jeg fordelte massen med en ske, og sørgede for at mase den godt sammen. Herefter lagde jeg overskydende film henover massen og satte den i fryseren natten over.

Dagen efter tages kokosmassen ud og skæres i passende bar-størrelser. Smelt den mørke chokolade i et vandbad, og dyp barerne heri. Når alle barer er væltet godt rundt i chokolade, sættes de igen på køl indtil chokoladen er størknet. Vandet til vandbadet må ikke bulderkoge. Et godt tip er at koge den mængde vand du skal bruge i en elkedel, hæld det kogte vand i en gryde som stilles på svagt blus. På den måde undgår du bulderkogende vand, og vand i chokoladen så den skiller.

10601299_10203613347511035_44263878_n10656264_10203613346671014_120334869_n