At binde den rigtige sløjfe

Sundere bounty bars

10656628_10203613400232353_1233287689_n

Idag er det bloggens fødselsdag, hurra hurra hurra 😀 Tænk at det allerede er 1 år siden, at jeg endelig kunne kalde mig for blogger. Jeg er beæret over alle jer som følger bloggen og jeg, det giver mig den bedste følelse i maven. At bloggen nu er et år gammel og allerede har fået så meget opmærksomhed, gør mig så vanvittig glad og stolt. Jeg holder utrolig meget af at blogge, og det har givet mig mere end jeg nogensinde havde troet. Jeg har sagt det før, men det er udelukkende på grund af jer søde læsere, så tak for jer!

Fødselsdag kræver godter til jer og mig, og sundere bounty bars har været et punkt på min to-do-list i alt for lang tid, så nu måtte det være.

Men, mange af de opskrifter på bounty bars, som florerer på nettet, indeholder en eller anden form for sukker/sødemiddel, og især den kondenseret mælk er populær til kokosbaren. Kondenseret mælk indeholder 56 g kulhydrater pr. 100 g, hvorimod kokosmælk kan fås med et kulhydratindhold på under 2 g pr. 100 g. Kulhydrater er med til at få dit blodsukker til at stige betydeligt, så det kan være fordelagtigt at begrænse dem, især i de søde sager. Når den kondenserede mælk udskiftes til fordel for kokosmælken mister barerne en masse sødme, og der er derfor mange som putter en form for sødemiddel i i stedet. Jeg gør mig ikke så meget i sødemidler, så valgte i stedet af bruge lidt honning for at give lidt sødme til baren, og det synes jeg fungerer rigtig godt.

Så nu til opskriften 😀

Det du skal bruge (10 stk):

 • ‘Cremen’ fra en dåse kokosmælk
 • 2 spsk kokosolie
 • 125 g kokosmel
 • 1 tsk honning (2 tsk hvis du ønsker dem sødere)
 • 125 g mørk chokolade

Et godt tip er at stille kokosmælken på køl inden brug, da kokosfedtet og -mælken skilles ad ved kolde temperaturer. Dermed er det lettere at sortere væsken fra cremen til opskriften.

Fremgangsmåde:

Varm kokoscreme og -olie op i en gryde sammen. Når crem og olie er smeltet til en mælkeagtig masse, tilsætter du honningen. Honningen skal være smeltet inden du til sidst tilsætter kokosmelet.

Beklæd en rugbrødsform med plastikfilm og kom kokosmassen heri. Den er overraskende nem at arbejde med. Jeg fordelte massen med en ske, og sørgede for at mase den godt sammen. Herefter lagde jeg overskydende film henover massen og satte den i fryseren natten over.

Dagen efter tages kokosmassen ud og skæres i passende bar-størrelser. Smelt den mørke chokolade i et vandbad, og dyp barerne heri. Når alle barer er væltet godt rundt i chokolade, sættes de igen på køl indtil chokoladen er størknet. Vandet til vandbadet må ikke bulderkoge. Et godt tip er at koge den mængde vand du skal bruge i en elkedel, hæld det kogte vand i en gryde som stilles på svagt blus. På den måde undgår du bulderkogende vand, og vand i chokoladen så den skiller.

10601299_10203613347511035_44263878_n10656264_10203613346671014_120334869_n

12 kommentarer

 • Mette S Dahl

  Hvis kokos fylder smuldre når de er færdige hvad har jeg så gjort forkert?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Mette,

   Det kan være at dine kokosfibre har været mere tørre, og derfor at den har haft brug for noget mere vædde. Eller måske at der har været mere væske end fedt i din kokosmælk. Det er umiddelbart de tanker jeg har.

   Hvis du kaster dig ud i dem igen, kan du måske med fordel bruge lidt mere vædde, men heller ikke for meget, da de så ikke vil størkne godt. Det er den der gyldne mellemvej :p

   God aften.

   Mange hilsner
   Nadja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sabrina Jakobsen

  Hej!
  Skal kokosmassen i fryseren natten over eller er det nok med køleskabet? Glæder mig til at prøve den her opskrift! 🙂 tak for en masse inspirerende opskrifter 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Sabrina,

   Hvor er jeg glad for at du kan bruge opskrifterne!
   Og med hensyn til kokosmassen, så kom jeg den i fryseren, jeg tror ikke den vil sætte sig ordentlig i køleskabet 🙂

   Rigtig god aften.

   Mange hilsner,
   Nadja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Hej
  Ved du hvor mange kalorier der er pr bar?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Virkelig lækker blog du har! Dejligt at ingridientserne er så simple, så alle os på
  SU kan følge med skal selv studere klinisk diætist, så du er en stor inspiration

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Katrine,

   Hvor er du sød, jeg er glad for du kan bruge opskriften 😀 Og også for at høre, at bloggen er en inspiration for dig. Håber du er glad for uddannelsen! 🙂

   Mange hilsner,
   Nadja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kamilla

  Hej! Hvor lang tid kan de holde sig og hvordan skal de opbevares når de er færdige? Btw super lækker opskrift!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Kamilla,

   Jeg opbevarer mine i en lukket plastikbeholder med bagepapir imellem. Det er svært at sige hvor længe de holder, jeg når altid at spise mine inden de bliver kedelige 😛

   Mange hilsner,
   Nadja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  Hej
  Kan man bruge staniol el bagepapir istedet for plastikfilm?

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

At binde den rigtige sløjfe