Nyd det gode

Hvor blev min motivation af?

DSC_0439Kender i det, når man leder overalt efter sin motivation, men bare ikke kan finde den? Sådan har jeg det lige for tiden. Jeg har forsøgt at slæbe mig selv afsted til træning, men det er bare ikke det samme. “Man fortryder aldrig en træning” det har jeg så ofte hørt, og jeg vil heller ikke sige jeg fortryder en træning, selvom motivationen ikke er der, men jeg bliver heller ikke glad, energifyldt eller får overskud som jeg plejer, og så kunne jeg næsten lige så godt havde lavet noget andet.

Jeg ved ikke præcis hvornår, hvordan eller hvorfor min motivation for træningen pludselig er forsvundet. Men jeg tror det har noget at gøre med, at jeg ikke har formodet at kunne løbe det halvmarathon, som jeg havde håbet.

Læs også: jeg kan jeg vil (21,1 km)

Jeg var mentalt klar på det løb, men det var min krop desværre ikke. Det har givet mig et kæmpe slag i maven, et slag som desværre har sat sine spor på min træning. Det er gået op for mig, at min motivation stiger når jeg udfordre mig selv og min krop. Jeg kan godt lide at se hvor langt jeg kan nå, men når jeg må give op fordi min krop siger stop, føler jeg mig lidt som en fiasko. Jeg ved udemærket godt, at jeg ikke bør se det sådan, men det er trods alt sådan jeg føler.

Min motivation stiger, når jeg føler mig sej i det jeg foretager mig. Jeg føler mig sej når jeg opbygger styrke i mine muskler til at løfte mere end jeg plejer, og jeg føler mig sej når jeg formoder at løbe længere og længere. Men når jeg pludselig må stoppe op, fordi min krop siger holdt, så gør det ondt. Både fordi jeg må have presset min krop ud i et stadie den ikke har brudt sig om og fordi mit hovede fortsætter fremad.

Det mest frustrerende er, at jeg ikke kan placere hvad jeg gjorde forkert og hvorfor min lyske sagde stop. Men det gjorde den og det gjorde ondt. Jeg plejer at kunne løbe fra tankerne, glemme alt og komme hjem fyldt med ny energi. Det kan jeg af gode grunde ikke for tiden. Jeg løber stadig, men kun korte ture for at passe på min krop. Jeg tager til træning hvis jeg har lyst, jeg bliver hjemme hvis jeg ikke har lyst. Jeg har en aktiv hverdag, og derfor er jeg på ingen måde bange for, at min manglende træning skal have indflydelse på min sundhed, men jeg savner mit overskud til at træne som jeg plejer. Jeg er sikker på det nok skal komme igen, måske skal det lokkes lidt på vej, men jeg tager det i stiv arm og jeg tager en dag ad gangen. For jeg kan og jeg vil.

nadja_signatur
Skal jeg hjælpe dig med at få ro på tankerne omkring mad? hjælpe dig til at acceptere din krop? at slippe yoyo vægten? at slå op med badevægten? Så læs mere her

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nyd det gode