Nyd det gode

september 13, 2014 4 Af Sunderehverdag

10685295_10203707903354872_908248492_n

Jeg har testet et par af de helt nye produkter fra Arla’s serie Go’ start. Jeg har testsmagt deres Go’ start A38 bæger med mild jordbærsmag og rugbrødsknas og deres Go’ start A38 drik med hindbær/solbær og havreklid. Jeg kastede mig først over bægeret med mild jordbærsmag og rugbrødsknas.

Jeg synes smagen var helt i top, og normalt er jeg slet ikke til yoghurt eller A38 med frugtsmag, fordi de nemt bliver alt alt for syntetiske. Så jeg var spændt på smagen af Arla’s A38 variant. Den havde en virkelig lækker og mild smag af jordbær, uden det bliver vammelt eller for meget. Rudbrødsknasen gav det sidste pift, og alt i alt havde den en super dejlig smag.

Ernæringsdelen er heller ikke ringe. Jeg var først skeptisk over saltindholdet, fordi der kan være meget salt gemt i knasen, men her var der ikke noget at komme efter, hele portionen indeholder 0,45 g salt, og sundhedsstyrelsen anbefaler at vi sænker vores saltindtag til ca. 6 g dagligt, så det er ikke de voldsomme mængder salt, morgenmadsproduktet bidrager med. Sukkerindholdet er selvfølgelig også værd at have in mente når vi taler yoghurtprodukter generelt. Hele portionen indeholder 19,5 g sukkerarker og lever op til kravene for nøglehulsmærket. Alt i alt, er det et produkt med rigtig god smag, ikke for syntetisk og som giver en god mæthed i lang tid.

10654077_10203702697904739_959603479_n

Derefter kastede jeg mig selvfølgelig over A38 drikken med hindbær/solbær og havreklid. Smagen var igen rimelig mild, i forhold til nogle af de skrappe varianter man kan finde blandt drikkeyoghurter. Jeg er fan af de milde smage, og derfor var jeg ret vild med smagen på denne nye variant. Igen kan jeg jo ikke lade hver med at kigge på sukkerindholdet, og her er der den samme mængde sukker i, som der er i Arlas cultura drikkeyoghurter. Drikken er også stemplet med nøglehulsmærket, så det lever fint op til kravene sundhedsstyrelsen har sat for sukker. Jeg synes til gengæld også jeg vil give Arla klap på skulderen for, at udvikle en mindre drikkeyoghurt. For vi kan hurtigt skylle en masse sukker ned, hvis vi drikker en halv liter, men denne portion på 350 ml er en super fin størrelse at have med i tasken.

10705331_10203702708665008_1614950527_n

Nu har jeg jo nævnt sukkeret i begge produkter, og det er fordi, at vi danskere skal passe på vores sukkerindtag. Dog vil jeg gerne lige knytte en kommentar til dette. For selvom vi skal passe på, så har kroppen, og især din hjerne, brug for sukker for at klare dagen. Så ja, sukker er altid noget vi skal passe på, men hvis du generelt spiser en sund og varieret kost, og minimere dit sukkerindtag til det anbefalede (max 10 emergiprocent), er det ikke de her produkter der vil få kiloene til at sætte sig.

Indlægget er sponsoreret af Arla Foods.