Træn når du træner

september 1, 2014 4 Af Sunderehverdag

Det lyder basalt ikke, men det er faktisk sværere end man skulle tro. Jeg ser rigtig mange, der laver alverdens andre ting imens de træner. Mange tjekker lige facebook, sms’er, retter tøjet og håret konstant, læser avisen eller ser tv. På en måde ser jeg det positivt, for eksempel ved at have en motionscykel i stuen, og sidde på den fremfor sofaen når man ser tv. Men når man tager hen i et træningscenter for at træne, forstår jeg ikke hvorfor der skal foregå 140 andre ting imens.

Det er bevist, at hvis du er mere fokuseret når du træner, vil du hurtigere opnå de resultater du ønsker. Så hvis du i stedet for at skrive med veninden, lader din telefon ligge i omklædningsrummet, vil du opnå en meget mere koncentreret træning, som hurtigt vil kunne ses på kroppen. Om du ønsker træningen skal give dig større muskler eller et frirum i hverdagen, så vil det gavne dig at fokusere på at træne når du træner.

En anden ting som nager mig, er at vi er så fokuserede på at se godt ud altid, selv når vi træner. Det slog mig, da jeg en morgen var til yoga, hvor vi havde rejst os op, og jeg lige skulle til at rette min bluse, fordi det generede mig den sad forkert. Yoga-instruktøren må have læst mine tanker, for inden jeg nåede at rette trøjen sagde hun “find jeres indre ro og lad hår være hår og tøj være tøj”. Hun har jo ret. Hvis det kan genere mig at min trøje sidder skævt under træningen, så er mit fokus et helt forkert sted.

Jeg har selv haft meget glæde af fokuseret træning. Jeg føler jeg får meget mere ud af det, og først når jeg når det punkt hvor jeg koncentrerer mig 100% på træningen, føler jeg rigtigt at den kan give mine tanker ro. Netop at slå hjernen fra under træning kan give dig det pusterum som du måske mangler i hverdagen. Træning skal ikke være en sur pligt, det skal være en glæde, et frirum og en del af din mig-tid. Hvis du fokuserer for meget, på alt hvad der sker omkring dig eller på hvordan du ser ud, vil du ikke opnå de samme resultater.

Så bare for at skære det ud i pap, så sveder vi alle sammen, vores hår sidder dårligt, vi bliver røde i hovederne og vi pruster på løbebåndet, men vi gør det med stil. Jeg har lært at elske det, for det kan jeg mærke min krop gør, og vi kan jo ikke alle sammen se perfekte ud hele tiden 😉

10579766_10203566075449263_671587989_n