Elsk dig selv

oktober 13, 2014 2 Af Sunderehverdag

11873928_10206217700378229_815156222_nTre ord som kan være rigtig svære at mestre, men som er så pokkers vigtige. Sundhed er mentalt og fysisk, det er ikke hverken eller, det er både og. Derfor er det vigtigt at sætte fokus på, at acceptere sig selv som den man er, i stedet for at fokusere på den man gerne vil være, eller den man tror man gerne vil være. Jeg siger ikke det er nemt, jeg siger heller ikke at det kommer fra den ene dag til den anden, men når det kommer til dig, vil du kunne mærke en kæmpe forskel.

Jeg har tit hørt sætningen “En smuk kvinde er hende der hviler i sig selv” og hvor er det dog sandt. Jeg tror ikke på BMI, det har jeg nævnt før, men jeg tror på det handler om at acceptere sig selv for den man er. Det er trods alt os selv, der har skabt den krop vi render rundt i. Alene tanken om hvad kroppen er i stand til, forbløffer mig, og får mig til at respektere og elske den. Kroppen er dit livsværktøj, det er den der får dig til at trække vejret, gøre dig rask når du er syg, bære dig rundt igennem dagen og den giver dig signaler om sult, mæthed, sygdom, velvære og stress.

Hvis du ønsker at tabe dig, forstår jeg dig godt, hvis du ønsker at tage på, forstår jeg dig godt, hvis du ønsker at ændre noget tredje, forstår jeg dig godt. Men én ting du skal huske, hvis du stræber efter at ændre din krop, er at elske dig selv fra start til slut. Det handler ikke om, at komme i mål, og først acceptere sig selv når målet er nået. Det handler om at acceptere den krop man lever i idag, imorgen og om et år.

Jeg sætter fokus på at elske sig selv, fordi livet er for kort til at fokusere på hvem man gerne vil være, fremfor at fokusere på den man er. Du bliver ikke sund af mad og motion alene, du bliver sund når du hviler i den krop du har, når du kan lytte til din krop og dens signaler, når du står op og er glad for den DU er, når du kan stå foran spejlet og være glad for den du ser og når du kan sige højt til dig selv “jeg er skøn som jeg er”. Og husk på, at vi har alle deller, vi har alle strækmærker, folder og skønhedspletter. Det gør os ikke mindre skønne. Det er helt ok at have steder på kroppen man er mindre glad for, det tror jeg vi alle sammen har. Men det skal ikke ødelægge det for resten af din skønne kroppen.