Elsk dig selv

Gæsteblogger // Laura

Vær med når der fejres National Fuldkornsdag fredag den 24. oktober 2014

Hej alle i skønne sundhedskæmpere10250259_10203595718676253_118319653931287036_n

Mit navn er Laura, og jeg studerer Ernæring og Sundhed. I forbindelse med min praktik hos Fuldkornspartnerskabet, har jeg fået den ære at gæsteblogge på Nadjas blog. Jeg vil, på vegne af Fuldkornspartnerskabet, blot opfordre jer til, at være med til at starte en ny god vane. Det er måske en vane i allerede har, men så del den med os og spred budskabet.

Jeg er en del af Fuldkornspartnerskabet, der står bag National Fuldkornsdag, som i år handler om at få danskerne til at tage fuldkorn med på arbejdspladsen til fredagsmorgenmaden. I Fuldkornspartnerskabet ønsker vi nemlig at starte en ny bevægelse hvor hver fredag starter med Fuldkornsmorgenmad. Vi kalder det FredagsFuldkorn. Når de fleste alligevel samles om morgenmaden på arbejdspladsen fredag morgen, hvorfor så ikke gøre det til en norm, at måltidet skal indeholde fuldkorn. Vi ønsker FredagsFuldkorn på linje med onsdagsfisk og firmafrugt.

Fredagsfuldkornsmorgenmad skal ikke kun foregå på arbejdspladsen, men også i hjemmet. Vi opfordrer derfor til at gøre lidt ekstra ud af din morgenmad fredag morgen. Vær kreativ i køkkenet med dine pandekager, din smoothies, din grød eller din lækre hjemmelavede mysli ? tilføj et element af fuldkorn og vær med til at starte en ny god vane.

Spis med og spred budskabet!

  • Del din fredagsfuldkornsmorgenmad ved at bruge hashtagget #FredagsFuldkorn
  • Find os på Facebook ? Fuldkorn er guldkorn

Her kan du følge med i, hvad der sker i ugerne op til National Fuldkornsdag, og du kan desuden deltage i konkurrencen om at vinde FredagsFuldkorn hver fredag morgen i en hel måned for dig og 20 af dine kollegaer, venner eller familiemedlemmer!

  • Mød os, Fuldkornshelten, en række frivillige og vores fuldkornsambassadør Lotte Heise på Københavns Hovedbanegård fredag den 24. oktober fra klokken 07.00 til 17.00. Deltag her.

Fakta om Fuldkorn

Med fuldkorn, får man hele kornet med, også kimen og skaldelene hvor de fleste fibre, vitaminer og mineraler sidder

I september 2013 udkom de nye kostråd, hvor målet om at vælge fuldkorn først blev tydeliggjort. Her fik fuldkorn sit eget kostråd som lyder: Vælg Fuldkorn

Anbefalingen lyder på 75 g/dag, og svarer til ca. 2 dl havregryn plus en skive fuldkornsrugbrød.

Fuldkorn finder du i mad, der er lavet af kornprodukter, hvor hele kornet er taget med ? kig efter det orange fuldkornslogo når du handler!

Få mere information om fuldkorn og bliv inspireret med nye opskrifter med fuldkorn på fuldkorn.dk

fredagsfuldkorn

 

 

 

 

Billederne er hentet fra fuldkorn.dk

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Elsk dig selv