Hjemmelavet acai juice

oktober 9, 2014 0 Af Sunderehverdag

10717764_10203854411537485_333222648_nDet lille magiske acai-bær er efterhånden velkendt herhjemme, og er også blevet omtalt i flere medier og dameblade. Det lille bær har en lang række sundhedsfremmende – og forebyggende effekter, som jeg tidligere har skrevet om her på bloggen.

Læs også: Verdens sundeste bær

Første gang jeg stiftede bekendtskab med bærret, var i Acaiacai juicen. Juicen er fremstillet på økologiske appelsiner og acai – and that’s it. Fuldkommen fantastisk juice, som er fyldt med vitaminer og antioxidanter. Jeg er siden da blevet stor fan af vidunderbærret, og bruger det hver dag i min morgenmad i form af frysetørret pulver.

Læs også: Overnight skyrgrød

Acai bærret kan købes herhjemme i tre former, som juice, den frysetørrede pulver og som frossen pulp. Det er sidstnævnte jeg har brugt i denne hjemmelavede superjuice. Du kan få fingrene i de skønne produkter lige her.

Den traditionelle acai juice er, som nævnt, baseret på økologiske appelsiner. Jeg valgte at gå skridtet videre, og presse appelsiner og gulerødder (fordi jeg elsker kombinationen) og så tilføje acai. Selv synes jeg juicen smager skønt, og kan godt lide at der er et lidt bittert element. Hvis man er til en helt almindelig sød juice, så undlad gulerødderne, og nøjes med appelsinerne, eller tilføj andre frugter/grøntsager, fremgangsmåden er den samme.

Det du skal bruge (1 l juice):

  • 1 pose økologiske appelsiner (stk afhænger af størrelse, jeg brugte en pose)
  • 5 mellemstore gulerødder
  • 1 pakke frossen acai pulp

Fremgangsmåde:

  • Tag pulpen op ad fryseren, så den er klar og tøet til du skal bruge den.
  • Skræl appelsiner og fjern top og bund fra gulerødder. Find en juicer frem og start med at juice frugt og grønt.
  • Du kan vælge at passere din juice igennem en si, hvis du ikke bryder dig om frugtkød i din juice, eller du kan undlade det. Når juicen er færdig hælder du pulpen i. Det er en god ide at have en skoldet glasflaske med låg, som du kan hælde juicen over i, igennem en lille tragt. Når du har tilsat pulpen kan du da vende hovedet på flasken et par gange, så det hele blandes godt rundt. Det bør gentages inden du tager et glas, da pulpen godt kan falde lidt til bunds i juicen. Nyd juicen til morgenmaden eller som et forfriskende pust op ad dagen.

10545065_10203854411457483_997915723_n