Gæsteblogger // Laura

Sammen mod madspild 2014

unnamed-210736130_10203955433982983_2043036829_n

I sidste uge var min søde veninde, Caroline Thorsfelt, og jeg, til eventet Sammen Mod Madspild. Eventet er Danmarks største mod madspild, og afholdes af Miljøministeriet og Stop Spild Af Mad. Både Caroline og jeg synes det er et fantastisk projekt, som vi meget gerne støtter op omkring, det har vi gjort før, og det vil vi blive ved med. I sommers oprettede vi for eksempel hashtagget #stopspildafmad14 på instagram og vi delte hver især tips og opskrifter på vores blogge, for at sprede budskabet.

Læs også: #Stopspildafmad14

Det gør mig varm om hjertet at se, at der til sådan et event dukker så mange nysgerrige mennesker op. For det betyder virkelig meget for vores miljø, at vi tænker mere over hvad vi smider i skraldespanden. Selv har jeg virkelig sat en stopper for mit eget madspild, og overvejer nøje hvordan jeg kan bruge råvarer på nye og finurlige måder.

10726665_10203955434142987_903187656_n

Ønsker du at mindske mængderne af mad der ender i skraldespanden, så handler det først og fremmest om, at begynde at bruge de sanser vi er født med. Sanserne fortæller så meget mere om maden, end en sidst anvendelses-mærkning gør. Producenterne bruger mærkningen for sidst anvendelse, fordi de derefter ikke kan stå inden for, at kvaliteten er den samme som da produktet lå i køledisken. Men det betyder altså ikke, at maden er dårlig, eller smager skidt. Så snus, se og smag på maden, som er “for gammel”, og se om den egentlig ikke er ganske fin.

Til eventet blev der budt på massere af smagsprøver lavet på overskudsmad, der blev delt gode budskaber på scenen, blandt andre fra Fødevareministeren Dan Jørgensen, og derudover var der en fantastisk stemning, DJ og pandaer fra WWF.

Vi havde nogle skønne timer på rådhuspladsen, og så frem at successen gentages næste år, vil jeg klart anbefale alle at tage med og støtte op om det fantastiske og vigtige budskab.

unnamed10735829_10203955434102986_1185421628_n

nadja_signatur
Skal jeg hjælpe dig med at få ro på tankerne omkring mad? hjælpe dig til at acceptere din krop? at slippe yoyo vægten? at slå op med badevægten? Så læs mere her

3 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gæsteblogger // Laura