Jeg er sundhedsrealist

november 20, 2014 0 Af Sunderehverdag

10808277_10204172127040174_566350284_nSom nogle af jer måske ved, var jeg her i efteråret i praktik som diætist. I løbet af min praktik fik jeg øjnene op for, hvor forskelligt et syn vi kan have på mad og det at spise sundt. Hvilket har fået mig til at tænke meget over min egen tilgang til sundhed, og hvordan jeg fremstiller den her på bloggen. Jeg anser mig selv for at være en sundhedsrealist, men hvad ligger der i det? For mig betyder det, at man kan have et afslappet forhold til mad og motion.

Jeg har det bedst i min krop, når jeg lever sundt. At leve sundt, er for mig ikke at spise grøntsager dagen lang, men at spise det jeg har lyst til og twiste sundheden ind. Det kan være ved at komme lidt grovere mel i mine yndlingsboller, at forsøge at lave en sund udgave af min yndlingsdessert, eller det kan være at spise de syndige søde sager med måde. Heldigvis er jeg typen som godt kan lide den grove pasta og som elsker grøntsager og magert kød. Men jeg elsker også kage og chokolade, og det skal der i den grad også være plads til.

Da jeg var i praktik spiste vi for eksempel meget kage. Mange tror at diætister og diætist studerende ikke spiser kage, det gør de (!). Jeg vælger at spise kage hvis jeg har lyst, jeg sparer kalorierne hvis jeg ikke har lyst. Alligevel har jeg har mødt fordomme når jeg fortæller folk hvad jeg læser, jeg er blevet målt og vejet med øjnene, og maden på min tallerken er blevet screenet en ekstra gang. Det kan være enormt frustrerende, men jeg har lært at trække på skuldrene af det.

For mig betyder det at være sundhedsrealist at kunne acceptere sig selv som man er, og at kunne acceptere at man selv har skabt den krop man render rundt i. Jeg føler ikke jeg kan kalde mig sundhedsrealist hvis jeg ikke giver efter min chokoladetrang, og på den anden side, ville jeg heller ikke føle jeg var en sundhedsrealist hvis jeg spiste en kage jeg ikke kunne lide, fordi folk nødigt skulle tro, at jeg sagde nej tak blot for at spare kalorierne. Jeg håber i kan følge min tanke. Jeg føler at jeg kan kalde mig for en sundhedsrealistisk, fordi jeg hviler i min krop og fordi at jeg står indenfor mine valg.

Men jeg er nysgerrig, hvad forstår i ved det at være sundhedsrealist?