Kan man tænke sig sund?

Mors chokolade drøm

10733540_10204040754475942_1324337289_nKender i den der kage, som lige siden man var lille, har stået fremme til hver en fødselsdag? Det her er min barndomskage. Kagen som min mor altid har bagt, og som hun sikkert kan bage i søvne efterhånden. Jeg har dog aldrig vidst hvad kagen hed…

Da jeg var lille brød jeg mig ikke om den, på grund af kokostoppen, og fordi jeg forbandt den med drømmekage, som jeg ikke kan lide. Heldigvis minder kagen her på ingen måde om drømmekage, og nu elsker jeg den. Hvis du ikke bryder dig om kokos, så gør som min mor, lav en halv portion af kokostoppen og fordel på halvdelen af kage, den anden halvdel kan du så putte almindelig glasur og krymmel på.

10751831_10204040753475917_1345462613_n

Det her er ikke en ernæringsforbedret kage, men som nogle af jer faste læsere måske også har bemærket, så er det vigtigt for mig, at pointere at søde sager, kage og så videre, ikke er forbudt i en sund hverdag.

Læs også: Hvad er sundhed?

Så selvom kagen er fyldt med smør og sukker, så skal den på bloggen fordi, at der skal være plads til et stykke kage i ny og næ. Jeg bagte kagen til de søde diætister og sygeplejersker på mit praktiksted, som tak for en god praktik, og her blev den taget rigtig godt imod. Netop da jeg havde den med i praktikken, blev jeg klogere på hvad kagen rigtig hedder. For her var der flere der udbrød “Ihh det er jo den der du ved nok kage”, først tænkte jeg bare, øh ja måske? Men efter at have søgt på nettet efter “Den der du ved nok” fandt jeg ud af, at den kage jeg aldrig rigtig har kaldt andet ens “mors kage” rent faktisk hedder “Den der du ved nok”. Ja, man bliver jo klogere hver dag, og for at gøre alle mere forvirrede, har jeg valgt at kalde den “Mors chokolade drøm” 😉

Det du skal bruge:

Til kagen:

 • 3 æg
 • 3 dl sukker
 • 3 ½ dl hvedemel
 • 3 tsk vaniljesukker
 • 3 tsk bagepulver
 • 2 dl mælk
 • 200 g margarine
 • 2 spsk ren kakaopulver (med top)

Tænd ovnen på 180 grader. Smelt da margarinen i en gryde, og stil den herefter til siden og køl af. Pisk nu æg og sukker godt sammen. Herefter tilsættes de resterende ingredienser (margarinen skal være lillefingervarm), og det hele piskes godt, indtil der ikke er flere klumper i. Smør en kageform og hæld dejen heri. Bag kagen ovnen i 30 minutter.

Til kokostoppen:

 • 200 g flormelis
 • 150 g kokosmel
 • 2 spsk ren kakaopulver (med top)
 • 160 g margarine
 • 1 dl kaffe (brygget eller instant)
 • 1 tsk vaniljesukker

Når der er 10 minutter tilbage af bagetiden, smeltes margarinen i en gryde. Herefter tilsættes alle de resterende ingredienser og massen varmes op på mellemvarme. Den skal ikke bulderkoge. Når massen er blandet godt, lader du den stå på svag varme indtil kagen er færdig. Så snart kagen er færdig, tages den ud af ovnen og kokostoppen fordeles henover kagen, imens den stadig er varm. Stil kagen til afkøling.

Jeg bagte kagen dagen før jeg skulle have den med i praktik. Efter min mors mening bliver kagen endnu bedre, hvis den laves dagen før den skal bruges.

10755031_10204058819647560_117176205_n

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kan man tænke sig sund?