Anmeldelse af Eva trio Dura Line

Sprøde, sunde vafler

10799755_10204114584041635_109002294_nVafler minder mig om min barndom, og hyggelige stunder, sammen med mine to yngste fætre, hjemme hos min farmor og farfar. Den hjerteformede kage kan bare et eller andet, og det at man samles om vaffeljernet, gør det hele en tand mere hyggeligt. For at gøre hyggen lidt sundere, har jeg, i denne opskrift, valgt at bytte sukker og fedt ud med banan. Jeg valgte at bruge en sjat sojamælk som væske, men du kan sagtens anvende almindelig ko-mælk. Jeg har også prøvet at lave med med soja-kakaomælk i stedet for, og det var altså heller ikke helt dårligt.

Jeg tror vidst efterhånden, at jeg har plapret nok om bananens sundhedsmæssige effekter her på bloggen. Men hvis du alligevel ønsker at få det skåret ud i pap, endnu engang, så kan du læse meget mere i mit indlæg grove bananboller 😀

Det du skal bruge (2 vafler): 

 • 1 banan
 • 1 æg
 • 1 spsk grovmel (jeg brugte grahamsmel)
 • ½ tsk vaniljepulver
 • eventuelt en sjat mælk
 • lidt becel, kokosolie eller anden fedtstof

Mos bananerne godt, og pisk herefter hele mulivitten med en elpisker. Find et vaffeljern frem og varm op, kom lidt fedtstof på og bag vaflerne i 3-5 minutter.

Vaflerne smager skønt i sig selv, men du kan også vælge at toppe dem med frisk frugt, karamelsovs, syltetøj eller chokoladeskyr. Hvis du ikke har et vaffeljern, så kan du i stedet lave små pandekager af dejen. 10811581_10204114583961633_1526300128_n10752059_10204114584001634_969981780_n

13 kommentarer

 • Hvor skal jeg bare have anskaffet mig et vaffeljern! Mine pandekager har det med at brænde på (utålmodig type :P) og et vaffeljern ville jo være genialt til sunde opskrifter! 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ih ja Anna, hvis du ikke har sådan et må du se at få det 😀 Vaffeljernet gør det til en leg, at lave de sunde søde sager!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor ser de bare lækre ud! Det er alt for lang tid siden jeg har haft gang i vaffeljernet – det kunne være de her skulle prøves 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg havde det på nøjagtig samme måde, da jeg fandt det frem. Kan varmt anbefale dig at prøve dem af, de er rigtig lækre hvis jeg selv skal sige det 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amalie

  Har lavet de her vafler og de smager dejligt! Specielt med peanutbutter, smeltet chokolade og banan på! Og så tilføjede jeg også lidt kanel til dejen for at det smagte lidt mere af jul, mmmhh. Tak for simpel og lækker opskrift 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Amalie,

   Det var da i hvert fald så lidt, jeg er rigtig glad for du kan bruge den! Det lyder rigtig lækkert med kanel i, jeg kommer også kanel i alt jeg kan komme i nærheden af for tiden 😀 (også kardemomme, stødt ingefær og stødt nellike).

   God jul,

   Mange hilsner,
   Nadja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Hej Nadja. Jeg prøvede her til aften denne opskrift men blev nødt til at kapitulere og benytte en pande så jeg kunne lave pandekager i stedet da mine vafler brændte fast på pladen i stedet for at hænge sammen som de normalt plejer (med almindelige usunde vafler).. Har du nogen ide om hvad jeg har gjort forkert? 🙂
  Vh. Louise

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Louise,

   Øv det var da ærgerligt. Kom du mon fedtstof på vaffeljernet inden? Jeg smører gerne fedtstof på med en pensel, så jeg er sikker på at de slipper let. Jeg har ikke oplevet at de hang sammen og gik i stykker, men det kan måske være hvis dejen har været en anelse for våd?

   Mange hilsner,
   Nadja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja

  Vil lige sige det os gik galt for mig, dog troede jeg det fordi jeg havde startet med at vaske jernet af med lidt vand da den er helt ny, og det så klumpede i den første vaffel. men akkurat det samme skete i næste, det klumpede total og blev ik engang til en vaffel :(((((

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Maja,

   Øv det er jeg da rigtig ked af at høre. Det mærkeligt at vi kan få så forskellige resultater. Har du kommet fedtstof på, og ventet til jernet var hel varmt? Ellers må jeg være dig svar skyldigt for hvorfor det skete.

   Mange hilsner,
   Nadja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • linda

  Jeg har absolute ingen problemer med den og den smager super. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Susanne

  Hej. I hvor lang tid tror du dejen kan stå? Jeg vil nemlig lave den til et brunch-bord, hvor gæsterne kan lave deres egen vaffel 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Susanne,

   Jeg tror godt dejen kan stå et par timer i køleskab. Jeg har ikke selv prøvet det, men kunne ikke forestille mig den blev dårlig eller du ikke fik lækre vafler af det 🙂
   Det lyder som en skøn ide!
   Rigtig god søndag til dig.

   Mange hilsner,
   Nadja

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Anmeldelse af Eva trio Dura Line