Sundere pølsehorn, igen, igen

november 22, 2014 12 Af Sunderehverdag

974740_10204158455738400_788873015_nJeg har fået rigtig meget positiv feed back, på mine ernæringsforbedrede pølsehorn, og selvom de allerede ligger her på bloggen, så synes jeg de skulle have lidt ekstra opmærksomhed. Jeg bagte dem selv forleden, for at have en super lækker snack/frokost, nu hvor hverdagen er vendt tilbage, og de smagte lige så godt som jeg huskede dem 😉

Jeg ændrede ikke rigtig i opskriften (selvom det er noget af det, jeg er bedst til), dog købte jeg nogle større kyllingepølser fra Netto, og fik derfor kun 20 horn, og to boller, ud af portionen.

Det du skal bruge (30 stk):

  • 340 g grahamsmel
  • 150 g hvedemel
  • 80 g havregryn
  • 1 pakke gær
  • 2 dl vand
  • 2 dl mælk
  • 1 dl olie
  • 1 æg
  • 1 tsk salt
  • 30 små kyllingepølser
  • æg, mælk eller vand til pensling
  • diverse kerner/frø til drys
  • evt. ketchup

Fremgangsmåde:

Opløs først gæren i vandet, og tilsæt herefter mælk, olie og æg. Bland det hele godt sammen. Tilsæt nu de tørre ingredienser (mel, havregryn og salt), men hold lidt af hvedemelet tilbage til æltning. Ælt dejen groft sammen i skålen, og vend den herefter ud på bordet og ælt den færdig – eventuelt med det tilbageholdte hvedemel, hvis det er nødvendigt. Dejen må ikke blive for tør. Kom herefter dejen tilbage i skålen og lad den hæve i 30 minutter. Når dejen har hævet, deles den i 30 lige store stykker. Stykkerne klappes flade med hænderne, og der ligges en pølse på hver af stykkerne (hvis du har lyst, kan du komme en stribe ketchup i inden du ruller sammen til horn). Når alle hornene er trillet, kommes de på en bradepande, beklædt med bagepapir, og efterhæver mens ovnen varmer op. Tænd ovnen på 190 grader varmluft. Pensel pølsehornene med vand, æg eller mælk og kom kerner/frø på toppen. Pølsehornene bages i 20 minutter.10805022_10204158455818402_591317222_n10807971_10204158455898404_1378259586_n