Jeg er sundhedsrealist

Sundere pølsehorn, igen, igen

974740_10204158455738400_788873015_nJeg har fået rigtig meget positiv feed back, på mine ernæringsforbedrede pølsehorn, og selvom de allerede ligger her på bloggen, så synes jeg de skulle have lidt ekstra opmærksomhed. Jeg bagte dem selv forleden, for at have en super lækker snack/frokost, nu hvor hverdagen er vendt tilbage, og de smagte lige så godt som jeg huskede dem 😉

Jeg ændrede ikke rigtig i opskriften (selvom det er noget af det, jeg er bedst til), dog købte jeg nogle større kyllingepølser fra Netto, og fik derfor kun 20 horn, og to boller, ud af portionen.

Det du skal bruge (30 stk):

  • 340 g grahamsmel
  • 150 g hvedemel
  • 80 g havregryn
  • 1 pakke gær
  • 2 dl vand
  • 2 dl mælk
  • 1 dl olie
  • 1 æg
  • 1 tsk salt
  • 30 små kyllingepølser
  • æg, mælk eller vand til pensling
  • diverse kerner/frø til drys
  • evt. ketchup

Fremgangsmåde:

Opløs først gæren i vandet, og tilsæt herefter mælk, olie og æg. Bland det hele godt sammen. Tilsæt nu de tørre ingredienser (mel, havregryn og salt), men hold lidt af hvedemelet tilbage til æltning. Ælt dejen groft sammen i skålen, og vend den herefter ud på bordet og ælt den færdig – eventuelt med det tilbageholdte hvedemel, hvis det er nødvendigt. Dejen må ikke blive for tør. Kom herefter dejen tilbage i skålen og lad den hæve i 30 minutter. Når dejen har hævet, deles den i 30 lige store stykker. Stykkerne klappes flade med hænderne, og der ligges en pølse på hver af stykkerne (hvis du har lyst, kan du komme en stribe ketchup i inden du ruller sammen til horn). Når alle hornene er trillet, kommes de på en bradepande, beklædt med bagepapir, og efterhæver mens ovnen varmer op. Tænd ovnen på 190 grader varmluft. Pensel pølsehornene med vand, æg eller mælk og kom kerner/frø på toppen. Pølsehornene bages i 20 minutter.10805022_10204158455818402_591317222_n10807971_10204158455898404_1378259586_n

   

10 kommentarer

  • Mmmm, hvor ser de gode ud! Pølsehorn er og bliver altså en lækker frokost-klassiker! Skønt med en sundere version. De skal helt klart prøves til madpakken!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Det er nemlig så lækkert til frokost med en god portion grønt til. Håber du vil synes om opskriften 😀

      God aften,

      Mange hilsner,
      Nadja

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Nadja. Jeg har lige opdaget din blog, og har allerede bagt dine Musliboller. De blev rigtig gode. Nu skal jeg til, at bage de her pølsehorn og undrer mig over mængden af Olie. Jeg er slet ikke fedt forskrækket, men synes umiddelbart det virker som meget? Og kan man spise dem, hvis man ikke har så mange tænder? Altså er de mega grove?

    Til sidst vil jeg bare lige rose din blog. For første gang synes jeg faktisk det virker ok nemt at have en sundere hverdag. Så tak for det!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hej Anna Mai,

      Tak for din fine kommentar, hvor er jeg glad for du skriver at det virker nemmere at have en sundere hverdag, for det er præcis mit mål at vise med bloggen. Det behøver ikke være så kompliceret og meget handler blot om at mærke efter på egen krop 🙂

      Jeg kan godt se man lige kan tænke det er en del olie, men det er også til en stor portion pølsehorn. Du får 30 stk ud af portionen så mængden er meget passende. Om man kan spise dem hvis man ikke har så mange tænder, det vil jeg tro man kan. Dog vil jeg så råde til at undlade frø/kerner på toppen 🙂

      God fornøjelse med opskriften,
      Mange hilsner,
      Nadja

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Nadja. Tak for hurtig svar. De blev super gode og slet ikke hårde. Så min datter, med kun seks tænder, spiste dem med stor fornøjelse!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

    Hej Nadja. Hvor mange kalorier vil du ca. tro der er i sådan et pølsehorn? 😀

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • […] på 3, elsker pølsehorn, og jeg elsker at bage. Forleden faldt jeg over denne opskrift Pølsehorn, og tænkte at den skulle vi prøve her i weekenden. Jeg har lavet et par småjusteringer, det gør […]

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Henry

    Brug nøglehulsmærkede pølser i stedet for kyllinge pølser. Der er ikke så meget fedt og salt i og de smager bedre.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg er sundhedsrealist