Kikærtegryde
Her kommer opskriften på en super lækker, smækker og sund gryderet a la Helsematilde. Kikærtegryden er perfekt til dig på SU, dig der kan lide krydret mad og dig der kan lide mad der gør dig stor og stærk. Retten er proppet med vitaminer og fibre, fra grøntsagerne og kartoflerne, og proteiner fra kikærterne. Du kan vælge at toppe gryderetten med en klat skyr, for at give den lidt ekstra lækkerhed.
Det du skal bruge:
- 2 dåser kikærter
- 2 store løg
- 4 store kartofler
- 2 store gulerødder
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 spsk olivenolie
- 1 boullionterning
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk karry
- 1 tsk salt
- 1 tsk chili
- godt med revet ingefær
- ca. 1 liter vand
Dertil kan du med fordel tilføje 1 stor spsk peanutbutter og lidt sojasovs
Fremgangsmåde:
Find først og fremmest din største gryde frem, og hak herefter løg, gulerødder, kartofler og hvidløg i tern. Svits løgene i en smule olie indtil de er gyldne og tilsæt herefter alle resterende ingredienser, foruden vandet. Hvis du vælger at bruge peanutbutter skal det heller ikke tilføjes endnu. Lad svitse lidt sammen og tilsæt herefter vand indtil grøntsagerne er dækket – der skal måske bruges lidt mere end 1 liter. Så skal kikærtegryden koge i 40-50 minutter, hvorefter peanutbutter tilsættes. Smag til og server den lækre gryderet, eventuelt med et stykke fuldkornsbrød til.
Prøv også opskriften på mit Surdejsbrød
Gryderetten er super velegnet til de kolde vinterdage, og du kan vælge at tilføje lige de grøntsager/rodfrugter som du har liggende.
Hvor mange personer, er opskriften ca. til? 🙂
Hej Line,
Åh ja det er et godt spørgsmål, jeg synes der blev en stor portion ud af det, nok til at mætte 4-6 personer vil jeg tro 🙂 (hvis ikke flere, kommer an på hvor sulten man er 😉 )
Mange hilsner,
Nadja
Hej Nadja
Får du noget tilbehør til, eller er der nok mad i retten selv?
Hej Sanne,
Det kommer an på hvad du lyster og hvor sulten du er. Retten kan sagtens spises alene, men ville også suppleres fint op med et stykke brød til som jeg skriver i indlægget 🙂
Jeg har gjort begge dele, og den smager lige godt hver gang.
Mange hilsner,
Nadja
Hej. Vi skal prøve retten i aften, ser mega lækkert up. Vi er vilde med alle dine proteinretter, kom endelig med flere 😉
Hvor meget er “godt med ingefær”? Kan du beskrive det. Bruger det nemlig aldrig og vil nødig ødelægge smagen med for meget.
Hej Sarah,
Dejligt i kan bruge opskrifterne 😀
Det kommer meget an på hvor stærk du ønsker den. Jeg har egentlig ikke målt af hvor meget jeg selv kommer i, men plejer at smage til. Prøv med hvad der svarer til 1/2 – 1 hvidløgsstørrelse, og smag efter om det er nok. Jo længere retten står, jo mere smag vil den selvfølgelig også trække – så smag til til sidst 🙂
Mange hilsner,
Nadja