Kikærtegryde

december 11, 2014 6 Af Sunderehverdag

10850689_10204274781686476_802138324_nHer kommer opskriften på en super lækker, smækker og sund gryderet a la Helsematilde. Kikærtegryden er perfekt til dig på SU, dig der kan lide krydret mad og dig der kan lide mad der gør dig stor og stærk. Retten er proppet med vitaminer og fibre, fra grøntsagerne og kartoflerne, og proteiner fra kikærterne. Du kan vælge at toppe gryderetten med en klat skyr, for at give den lidt ekstra lækkerhed.

Det du skal bruge:

  • 2 dåser kikærter
  • 2 store løg
  • 4 store kartofler
  • 2 store gulerødder
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 boullionterning
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk karry
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk chili
  • godt med revet ingefær
  • ca. 1 liter vand

Dertil kan du med fordel tilføje 1 stor spsk peanutbutter og lidt sojasovs

Fremgangsmåde:

Find først og fremmest din største gryde frem, og hak herefter løg, gulerødder, kartofler og hvidløg i tern. Svits løgene i en smule olie indtil de er gyldne og tilsæt herefter alle resterende ingredienser, foruden vandet. Hvis du vælger at bruge peanutbutter skal det heller ikke tilføjes endnu. Lad svitse lidt sammen og tilsæt herefter vand indtil grøntsagerne er dækket – der skal måske bruges lidt mere end 1 liter. Så skal kikærtegryden koge i 40-50 minutter, hvorefter peanutbutter tilsættes. Smag til og server den lækre gryderet, eventuelt med et stykke fuldkornsbrød til.

Prøv også opskriften på mit Surdejsbrød

Gryderetten er super velegnet til de kolde vinterdage, og du kan vælge at tilføje lige de grøntsager/rodfrugter som du har liggende. 10847005_10204274781606474_516210402_n