Julede pandekager

Mindre madspild JA TAK

Juleaften er forbi, og nu er det for alvor tid til julefrokoster. Julefrokoster betyder enorme mængder mad, og desværre også enorme mængder madspild. Det skær i mit madspildshjerte, at der smides så meget mad ud, som i stedet kunne have gjort gavn hist og her.

Generelt laver vi alt for meget mad til sociale arrangementer, så det var i hvert fald et sted at starte. Derudover tror jeg vi mangler inspiration til hvordan resterne kan bruges. Derfor har jeg valgt i dette indlæg, at komme med nogle af mine madspildstips. Hvis du/I har et godt tip eller en god restemads-opskrift som i gerne vil dele, så skriv det endelig i kommentarfeltet, på den måde kan vi alle hjælpes ad, og mindske madspild i julen 2014.

Jeg vil først tage fat i den traditionelle julesteg. Her oplever jeg tit, at der er flere skiver tilbage efter juleaften. Vi har også kartofler til overs, så derfor, lav biksemad. Biksemad kan varieres i det uendelige, og det er en oplagt mulighed for, at snige lidt ekstra grøntsager/rodfrugter ind.

Vi spiser også tit and juleaften, og igen tænker jeg, at vi skal have noget grønt ind. Så mit tip er, lav salat. Pil andekødet fra benene, og steg det sammen med nødder og tørrede frugter så som tranebær. Tilføj de krydderier og krydderurter du lyster, her i julen er kanel, muskatnød, laurbærblade, revet ingefær og kardemomme oplagte. Vend det hele sammen med en enkelt grøn salat, og top den eventuelt med fint skåret æble, clementin, granatæble eller pære.

Til julefrokosterne bugner brødkurvene med lyst brød, groft brød og rugbrød. Selvfølgelig kan man spise rugbrødsmadder med diverse pålæg, og lave kartoffelmadder og frikadellemadder af resterne, men det bliver måske alligevel lidt kedeligt i længden. Derfor synes jeg du skal lave lækre croutoner ud af resterne. Croutoner kan bruges som topping på enhver salat eller suppe, og giver retten et ekstra pift. Brød kan også bruges til at lave rasp ud af, eller det kan gives til de sulte ænder ved gadekærret.

Det var lidt af mine tips, jeg håber i vil tage dem til jer, og jeg håber i vil dele jeres ideer med os andre her på bloggen. På instagram kan i også finde inspiration under hashtagget #stopspildafmad14 som Caroline og jeg fundet på, for at vi alle kan hjælpe hinanden til at fodre skraldespanden mindre. Caroline og jeg har kæmpet meget for at mindske madspildet i år, og billedet nedenfor er fra sammen mod madspilds event i oktober 2014. Her blev Caroline og jeg blev fanget i et godt øjeblik 😉Skærmbillede 2014-12-23 kl. 21.20.27Skærmbillede 2014-08-20 kl. 14.07.55

   

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Julede pandekager