Mine overvejelser - og det at handle sundt på SU

Burgerlicious kyllingeburger

10934659_10204682877408614_276627748_nDet ingen hemmelighed at jeg er forelsket i burgers. Men den hvide bolle, de fede dressinger og den ikke særlige fedtfattige bøf er ikke ligefrem indbegrebet af sundhed. Heldigvis er det meget let, at lave en langt sundere version som tilmed smager super godt.

Til en burgermenu følger som oftest pommefritter, dem kan du med fordel skifte ud med mine hjemmelavede sunde bønnefritter for på den måde at få en gennemført sundere burgermenu.

En burger behøver ikke være fyldt med diverse dressinger og mayonnaiser for at smage godt. Jeg holder særligt meget af ketchup i min burger og derfor gør jeg plads til den. Kan du bedst lide mayo eller en traditionel burgerdressing, så vælg den i stedet. Du kan også give min ernæringsforbedrede burgerdressing et forsøg. Udover ketchup har jeg valgt at komme guacamole i, fordi det nok er en af de nemmeste måder at tilføje både smag, sunde fedtstoffer og vitaminer til din ret. Bøffen er lavet på kyllingekød, men kan sagtens erstattes af en oksebøf (fedtindhold 3-7%), kikærtebøf eller hvad du foretrækker.

Det du skal bruge:

Til bøfferne (6 stk):

  • 400 g hakket kyllingekød
  • 2 løg eller rødløg
  • 1 æg
  • ca. 1-1½ dl havregryn
  • salt og peber
  • 1 hvidløg
  • revet ingefær
  • en masse krydderier efter lyst (jeg brugte kanel, chili, gurkemeje, muskatnød og kardemomme)
  • eventuelt en sjat mælk (hvis du har svært ved at samle farsen)
  • Olivenolie til stegning

Hvis du ikke står og skal mætte 6 personer med burger, kan bøfferne sagtens fryses og gemmes til en anden god gang.

Til burgeren:

  • En fuldkorns burgerbolle pr. person (jeg brugte rugklappere fra Schulstad)
  • 2-3 modne avokadoer
  • lidt guacamolekrydderi (eller hvis du har ekstra overskud kan du lave din egen)
  • 3 tomater
  • ketchup
  • 6 skiver ost

Fremgangsmåde:

  1. Skær løg og hvidløg i fine stykker og bland herefter kyllingekødet godt sammen med de øvrige ingredienser til farsen (undtagen mælk som kan tilsættes efter behov når farsen er samlet).
  2. Form 6 bøffer og steg dem i lidt olie på en varm pande.
  3. Forbered guacamolen og skær tomaterne ud i fine skiver.
  4. Byg burgeren ligesom du lyster.

10937391_10204675840832704_1599539809_n

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mine overvejelser - og det at handle sundt på SU